JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Turneul Internațional la Oină „Cupa Unirii „,  dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire  a debutat în Raionul Ialoveni din Republica Moldova

Autor:

Data: 22 octombrie 2017, 11:40

Turneului Internațional la Oină „Cupa Unirii „,  un eveniment dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire din 1918 a debutat  sâmbătă 21 octombrie 2017, în Raionul Ialoveni  din Republica Moldova.  OINĂ este un sport sută la sută românesc. În cadrul  Turneului Internațional la Oină „Cupa Unirii „, pe stadionul orășenesc Ialoveni au evoluat echipe din Republica Moldova și România:

 “Raionul Ialoveni a fost gazda primei ediții a Turneului Internațional la Oină „Cupa Unirii ” consacrat centenarului MARII UNIRI. Vreau să mulțumesc echipelor din orașul Ialoveni, Republica Moldova, precum și echipelor din Dobrogea și Bacău, România pentru participare și pentru promovarea sportului nostru tradițional Oina. Mulțumim deasemenea televiziunii naționale care au transmis în direct acest frumos eveniment, tuturor antrenorilor și arbitrilor.”, a scris pe pagina sa de socializare, președintele Raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu

Oina (sau hoina) este un joc sportiv tradițional românesc. Jocul de oină era răspândit pe întreg cuprinsul țării. După anul 1990 oina a cunoscut un mare regres, care a dus până aproape la dispariția jocului.

În ultimii ani, Federația Română de Oină a demarat o amplă acțiune de revigorare a acestui sport.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google