JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Primăria Gura Foii  face cadastru gratuit în Tarlaua 23, în parcela 470, 471 și 475

Autor:

Data: 4 iulie 2017, 20:04

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dâmbovița a încheiat contracte de finanțare cu  mai multe unități administrativ-teritoriale (UAT) din județ, printre care și comuna Gura Foii pentru realizarea lucrărilor de cadastru general în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF).

 Deținătorii de terenuri nu plătesc nici un ban. Începând de miercuri, 5 iulie 2017  locuitorii comunei Gura Foii  care dețin terenuri  în Tarlaua 23, în parcela 470, 471 și 475 sunt așteptate la sediul Primăriei Gura Foii cu actele de proprietate (titlu de proprietate, acte de succesiune, acte de partaj, acte de vânzare-cumpărare -), în  care sunt trecupe parcelele enumerate mai sus  și  actele de stare  civilă   ale proprietartilor (buletine , acte de deces)  în vederea efectuării cadastrului gratuit . Lipsa actelor de proprietate și a actelor de stare civilă duce  la imposibilitatea  efectuării lucrărilor de cadastru.

Finanțarea lucrărilor se face din fonduri europene și bugetare. Pe fiecare parcelă (numită imobil, conform legii), costul cu cadastrarea este fix de 60 de lei, sumă care se decontează firmei care realizează aceste servicii cadastrale. Cetățenii nu plătesc nici un leu, ci doar pun la dispoziția autorităților locale documentele care atestă proprietatea asupra pământului. Până în 2023 trebuie să existe cadastru la întreaga suprafață a județului și chiar a țării.

Cele mai multe primării au ales să introducă în programul de cadastru parcele care erau comasate și care erau fără litigii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google