JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Fetiță de 5 ani , căzută într-un puț din Răcari și salvată de pompierii dâmbovițeni

Autor:

Data: 13 mai 2017, 19:03

O fetiţă de 5 ani din orașul Răcari a fost salvată de pompierii dâmbovițeni.
Copila a căzut într-un puț cu diametrul de 30 de cm, la o adâncime de 2 metri și a rămas agăţată de găleată și cu lanțul înfășurat după picior, poziție care le-a îngreunat intervenția pompierilor.Comunicarea pe parcursul intervenție a fost destul de dificilă. Pompierii au săpat în jurul puţului şi au scos două dintre tuburile folosite la construcţia acestuia, reuşind să ajungă la nivelul fetiţei şi să o scoată de acolo. Fetița de 5 ani a fost scoasă din puţ de către pompieri după o intervenţie de 35 de minute. Potrivit reprezentanților ISU Dâmbovița, copila nu a stat în apă

:   “În dispeceratul I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa s-a primit un apel prin care se anunţa că, în oraşul Răcari, o fetiţă de 5 ani era căzută într-o fântână  şi necesita intervenţia salvatorilor.

            Imediat către locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de intervenţie de la Garda Răcari, urmat de un echipaj de la Detaşamentul Titu şi unul de la Detaşamentul Târgovişte. De asemenea, din capitală a decolat spre Răcari şi un elicopter SMURD.

            Sosiţi în mai puţin de 5 minute la faţa locului, pompierii de la Garda de intervenţie Răcari au găsit următoarea situaţie: o fetiţă de 5 ani era căzută într-o fântână foarte îngustă (cu diametrul de numai 30 cm), aflându-se suspendată la cca 2 – 2,5 m de suprafaţa de vizitare a puţului, cu lanţul de la găleată înfăşutat în jurul piciorului şi găleata sub picior, într-o poziţie foarte dificilă, nefiind posibilă extragerea directă, în poziţie verticală. Un alt inconvenient, care îngreuna şi mai mult operaţiunea de salvare, era faptul că micuţa prezenta probleme de comunicare (probabil autism).

Pentru extragerea în siguranţă a fetiţei s-au scos primele 2 tuburi ale puţului cu ajutorul unui buldoexcavator (adus de Primăria Răcari), săpându-se manual în jurul acestora.

            A fost o operaţiune de salvare contra timp, în care salvatorii dâmboviţeni şi-au dovedit profesionalismul, reuşind în cca.30 de minute scoaterea în siguranţă a fetiţei la suprafaţă.

Aceasta a fost preluată de echipajul elicopterului SMURD şi cel de pe ambulanţa SAJ, investigată şi pregătită pentru a fi transportată cu eclicopterul la un spital din capitală.”, a declarat lt.col. Eduard Țelea, purtătorul de cuvânt ISU Dâmbovița

Copila a fost preluată de echipajul de la Ambulanță după care a fost predată elicopterului SMURD și dusă la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Capitală. Pompierii au primit sprijinul Primăriei Răcari care a trimis la locul intervenției un buldoexcavator

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google