JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Urgie în masivul dâmbovițean Bucegi. Drumarii recomandă   șoferilor să evite să circule  în următoarele ore pe DJ 714 și DJ 713

Autor:

Data: 20 aprilie 2017, 11:51

În masivul dâmbovițean Bucegi, zona Moroeni-Padina-Peștera , viscolul și ninsoare fac ravagii. Stratul de zăpadă în unele zone atinge aproximativ 50 de cm iar în zona Dichoiu , stratul de zăpadă atinge chiar și  80-90 de cm.

Drumarii de la LDP Dâmbovița acționează  însă activitatea  le este îngreunată de viscol dar și de faptul că  pe DJ 714 Moroeni-Padina –Pestera s-a depus și un strat de gheață.  Pentru a putea face deszăpezirea, drumarii recomandă   șoferilor să evite să circule  în următoarele ore pe DJ 714  dar și DJ 713, pentru a evita orice pericol.  Potrivit meteorologilor, codul galben de viscol și ninsoare în zona de munte Moroeni-Padina-Peștera, rămâne în vigoare până vineri la ora 14:00.

Având în vedere avertizările meteorologice emise de A.N.M. în ultimele 24 de ore, precum și pentru prevenirea incidentelor în Masivul Montan Bucegi sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii din cadrul Posturilor Montane Peştera și Zănoaga recomandă turiştilor care se aventurează pe munte următoarele:

  înainte de a pleca în zona montană, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, condiţiile climatice locale;

  în cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană;

 apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi respectaţi indicaţiile acestora;

să aveți autovehiculele echipate corespunzător, pentru condiții de iarnă;

să folosiți drumurile deschise circulației;

să solicitați sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  „112” sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google