JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Sâmbătă, ora 10:30, „Paştele Cailor”, ediția  a XIX –a în Cartierul Matei Voievod  din Târgoviște

Autor:

Data: 3 martie 2017, 10:33

În municipiul Târgoviște bulgarii din Cartierul Matei Voievod  sărbătoresc la sfârşitul acestei săptămâni, „Paştele Cailor”, ediția  a XIX -a .În prima sâmbătă a Postului Mare, sâmbătă care, după calendarul ortodox, este a Sfântului Teodor sau Todorovden, în limba bulgară, comunitatea bulgarilor din Târgovişte, Cartierul Matei Voievod, sărbătoreşte Paştele Cailor  sau Tudorița. Acest obicei este unic în România, specific comunităţii bulgarilor de la Târgovişte. Este ziua în care grădinarul bulgar şi calul său, după un obicei străvechi merg la biserică şi primesc binecuvântarea preotului pentru a fi sănătoşi în anul care urmează:

 “Evenimentul  este prilejuit de sărbătoarea  bulgarilor din Cartierul Matei Voievod  din Târgoviște, Tudorița care este o sărbătoare tradițională. Alături de mine îi am pe  viceprimarul Cosmin Bozieru și pe domnii Costache Vasile și Ghergu Vasile care sunt reprezentanții comunității  bulgare din  Cartierul Matei Voievod , cartier în care avem un obicei unic în România, Tudorița sau Paștele Cailor . Suntem la cea de-a XIX -a ediție. Invit tot târgoviștenii să vină  sâmbătă, ora 10:30  în Cartierul Matei Voievod  din Târgoviște pentru evenimentele prilejuite de acest eveniment. Vor fi tradiționalele concursuri  hipice și un  festival de folclor și vom avea și vestitele specialități culinare.”, a declarat primarul Cristian Stan.

Printre acţiunile care se vor desfăşura se numără: concursuri hipice (paradă, dresaj, frumuseţe, îndemânare lucrări agricole), momente artistice şi festivitate de premiere.  La conferința de presă susținută de primarul Cristian Stan , au mai participat viceprimarul Cosmin Bozieru și domnii Costache Vasile și Ghergu Vasile care sunt reprezentanții comunității  bulgare din  Cartierul Matei Voievod.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google