JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Poliția Locală Târgoviște le reaminteşte agenţilor economici, proprietarilor, locatarilor şi administratorilor de bloc că au obligația să curețe de pe trotuarele din dreptul imobilelor și incintelor în care își desfășoară activitatea, zăpada și gheața, imediat după depunere

Autor:

Data: 5 ianuarie 2017, 15:38

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și local viscolite, în intervalul 05 ianuarie, ora 22.00 – 06 ianuarie, ora 20.00, valabil și pentru județul Dâmbovița.

 Pentru a preveni evenimente neplăcute, Poliția Locală Târgoviște reamintește principalele îndatoriri în cazul ninsorilor, conform H.C.L. nr. 64/2002 actualizată prin H.C.L. nr. 477/2008. Astfel, persoanele fizice, instituțiile publice, agenții economici și celelalte persone juridice  sunt obligate “să efectueze și să mențină curățenia trotuarelor, a părții carosabile, a străzii sau a drumului, a locurilor de parcare pe care le folosesc și să îndepărteze zăpada și gheața de pe trotuarele din dreptul imobilelor și incintelor în care își desfășoară activitatea, potrivit normelor stabilite de consiliile locale”.

 Potrivit Art. 4, lit. f) din H.C.L. nr. 64/2002 actualizată prin H.C.L. nr. 477/2008, „necurăţirea zăpezii şi gheţii imediat după depunere sau până la ora 10.00 dimineaţa de pe trotuarele şi rigolele din faţa imobilelor pe care le deţin sau administrează” constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 200 de lei.

 Totodată, trebuie menționat faptul că „zăpada sau gheaţa rezultate se depozitează la o distanţă de 0,30 m de bordura carosabilului. În cazul formării poleiului, trotuarele vor fi presărate cu nisip sau rumeguş. De asemenea, acolo unde la parterul imobilelor funcţionează societăţi comerciale, obligaţiile prevăzute mai sus revin acestora, pe toată durata funcţionării lor. În restul timpului această obligaţie revine asociaţiilor de locatari – proprietari şi respectiv locatarilor”, se mai precizează în același act normativ.

 Polițiștii locali vor acționa permanent în municipiu pentru a preîntâmpina eventualele probleme cauzate de vremea nefavorabilă. În plus, Poliția Locală lansează un apel către cetățenii municipiului Târgoviște, ca în situații critice provocate de condițiile meteo așteptate, să apeleze de îndată numărul scurt de telefon al Dispeceratului Poliției Locale –  0245/921.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google