JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ziua Armatei , marcată şi la Târgovişte

Autor:

Data: 25 octombrie 2016, 20:18

Ziua Forţelor Armate Române a fost sărbătorită pentru prima dată la 2 octombrie 1951, iar din anul 1959 a fost stabilită ca zi aniversară, ziua de 25 octombrie.  Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959. Data de 25 octombrie a rămas  ziua în care ţara îşi sărbătoreşte armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei. Ziua Armatei  este sărbătorită aşa cum se cuvine şi la Târgovişte prin activităţi  organizate de Garnizoana Târgovişte.

Marţi, 25 octombrie , la primele ore ale dimineţii  la Cimitirul de Onoare Românesc de la Teiş a avut loc  ceremonia  publică  de  depunere de coroane şi jerbe de flori. Prefectul judeţului, Antonel Jîjîie  a primit onorul după care a urmat o slujbă religioasă. Au fost depuse coroane şi jerbe de flori de către Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean Dâmboviţa,Primăria Târgovişte, Universitatea Valahia, MAI,alte instituţii şi partide politice.ziua-armatei

Manifestările au continuat la Curtea Domnească din Târgovişte. Oficialităţile au transmis un gând cu ocazia Zilei Armatei României:

Sărbatorim în fiecare an, la 25 octombrie, Ziua Armatei Române, zi de o importanță deosebită pentru poporul roman, amintindu-ne de efortul și jertfa celor care şi-au făcut datoria faţă de ţară, pentru îndeplinirea idealurilor naționale. În același timp ne oferă prilejul de a elogia pe toţi acei români care au pus viitorul României şi al poporului român mai presus de orice, chiar şi de propria viaţă.Armata Română, simbol naţional al poporului român, reprezintă pentru societate atât o sursă de speranță, cât și un factor de stabilitate. Strategia de apărare, însă, trebuie să se adapteze continuu la schimbările şi riscurile care apar în lumea modernă, fiind necesară desfășurării operațiunilor de pe teritoriul național sau al altui stat. Printre cei sărbătoriți astăzi se numără și militarii dâmbovițeni. Să ne exprimăm aprecierea față de toți militarii activi sau în rezervă și să nu uităm de acei ostași căzuți pe câmpurile de luptă, care au depus un efort continuu pentru a construi o țară demnă de sacrificiul lor.Pe lângă încredere, admirație și recunoștință, militarii au nevoie de tot sprijinul nostru. La mulți ani Armatei Române!” , a afirmat prefectul Antonel Jîjîie

„Ziua Armatei Române – pe care o sărbătorim în fiecare an, la 25 octombrie – reprezintă un moment aniversar deosebit de important pentru noi toți, dar mai ales pentru dumneavoastră, cei care cu mândrie purtați haina militară și pentru care îmi exprim toată prețuirea.Totodată, este un moment solemn pentru cinstirea acelora care, de-a lungul timpului, luptând sub drapelul românesc, au contribuit prin jertfă la realizarea și consolidarea statului român. Momentul festiv de astăzi reaminteşte, cu respect, de perseverenţa, vitejia şi meritele singurei instituţii al cărei rol fundamental este de a impregna, prin activitatea derulată, sentimentul de siguranţă în inimile tuturor românilor. Timpul ne-a arătat tuturor că Armata Română a fost, va fi şi va rămâne garantul păcii şi al echilibrului naţional. Indiferent de conjuncturi nefavorabile sau mize periculoase pentru propriile vieţi, militarii români s-au uitat pe sine pentru binele românilor, iar acest fapt este cea mai curată dovadă de patriotism şi curaj.În această zi, ne înclinăm cu respect, mai mult ca niciodată, în faţa tuturor actelor de eroism care au construit un for de siguranţă în jurul statului român prin numeroase acţiuni interne şi externe, fie în interiorul României, fie în afara granițelor.Dar, trebuie să ne amintim cu toţii că, acum 72 de ani, Armata Română a contribuit la eliberarea ultimului teritoriu care a marcat întregirea statului naţional român în timpul celui De-al Doilea Război. La 25 octombrie 1944, trupele române au eliberat oraşele Carei şi Satu Mare, eliberând, de fapt, cei 43.492 kmp ai Transilvaniei de Nord de sub dominația trupelor ungare hortyste. Acțiunea salvatoare purtată cu onoare de vitejii soldaţi românia transformat această zi nu doar într-o victorie incontestabilă pentru români şi România, ci şi într-un simbol istoric şi naţional – Ziua Armatei Române, motiv de mândrie, dar mai ales recunoștință, pentru sacrificiile ostașilor noștri.La acest ceas de sărbătoare, suntem alături, cu sufletul, de familiile şi apropiaţii tuturor celor care s-au jertfit pentru salvarea poporului român, pentru binele, identitatea şi siguranţa lui. Armata Română este inima acestui neam românesc trecut prin grele încercări de-a lungul timpului, iar datoria noastră este de a o sprijini să bată mereu cu aceeaşi intensitate pentru a apăra interesele țării. Vreau să urez, cu drag şi mulţumire, La mulţi ani, Armatei Române! Sunt convins că atât eu, cât şi dâmboviţenii, dar şi tot poporul român vă este recunoscător pentru toate eforturile și pentru lupta dumneavoastră! „, a declarat vicepreşedintele Consiliului JudeţeanDâmboviţa, Alexandru Oprea

Dintre reperele care dau trăinicie unui stat, Armata este, alături de Biserică, cel mai solid dintre toate! Fundament al valorilor unui popor și carte de învățătură prin generații, Armata înseamnă infinit mai mult decât corpul propriu-zis al militarilor ce o compun. Armata înseamnă dăruire până la jertfă și curaj nebănuit, înseamnă demnitate și forța de a depăși limite, înseamnă eroism și patriotism în stare pură.Iar pregnanța acestor sentimente este evidentă de fiecare dată când îi privim pe compatrioții noștri purtând haina militară. Indiferent că au luptat pentru eliberarea ultimei bucăți de pământ romanesc sau că luptă astăzi în teatre de operațiuni, scânteia care-i leagă pe acești eroi este la fel de trainică. Ei au fost și sunt acolo, sacrificându-se, punându-și viața de familie deoparte, pentru ca pilda lor să fie învățată de noi, ceilalți. Și, dacă vom ști să respectăm și să cultivăm aceste valori, acela va fi omagiul nostru adevărat.La mulți ani, Armatei Române!”, a declarat primarul Cristian Stan.

A fost şi o expoziţie de  tehnică şi armament. Au fost prezenţi : ÎPS Nifon Mihăiţă,  prefectul judeţului , Antonel Jîjîie, vicepreşedintele CJ, Alexandru  Oprea, vicepre;edintele Corneliu Ştefan primarul Cristian Stan, viceprimarul Carmen Holban,viceprimarul  Cosmin Bozieru şi alţi invitaţi.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google