Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Marele Trofeu „Crizantema de Aur”, ediţia 2016, câştigat de Zorina Bălan

Autor:

Data: 22 octombrie 2016, 19:17

Gala Laureaților a celei de-a 49-a ediție a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”, a debutat cu acordarea de diplome şi distincţii pentru Primăria Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Centrul Cultural UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte din partea doamnei Marietta Bantchev , preşedinte UNESCO Community Association Paris, Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO şi Federației Române a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO.
Câştigătorul marelui Trofeu Crizantema de Aur este Zorina Bălan(Craiova).zorina-balan-castigatoarea-crizantemei-de-aur

Premiul  special al Fundaţiei “Henry Mălineanu” a fost acordat  compozitorului Mugurel Scutăreanu-interpret Alexandru Mânzat.

Ca în fiecare an, Consiliul Local și Primăria Târgoviște  au oferit un premiu special compozitorului Titel Popovici-interpret Nina Cuciuc. Şi Consiliul Județean Dâmbovița  a oferit un premiu special compozitorului Stelian Apostol-interpret Adrian Burhală

Premiul special “Ionel Fernic” s-a acordat  compozitorului Ionel Bratu-Voicescu-interpret Ioana Sandu

La Secţiunea Creaţie

locul III a fost câştigat de compozitor  Viorel Covaci – interpret Liliana Cornilă

 locul II-compozitor  Jolt Kerestely-interpret Daniela Vlădescu

 locul I-compozitor Constantin Bardan-interpret Vasilica Dima Tătaru.

La Secţiunea Interpretare, Consiliul Local și Primăria Târgoviște  au oferit un premiu special interpretei Vasilica Tătaru. Şi Consiliul Județean Dâmbovița  a oferit un premiu special interpretei Mirela Mihaela Popă.

Premiul special”Ioana Radu” s-a acordat  interpretei Georgeta Plută.

La Secţiunea Interpretare

locul III  a fost ocupat de George Cojocărescu

locul II a fost câştigat deTeodora Manolache

locul  I i-a revenit lui Tudor Bărbos.

zorina-balan

Prezentatorii     Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”, ediţia a 49-a   , au fost Miruna Ionescu şi Silviu Biriş, Alexdandra Velniciuc şi Octavian Ursulescu. Atmosferă rafinată a fost  creată de orchestra „Dor românesc”, dirijată de maestrul Ştefan Cigu, orchestra”Romanţa”,dirijor  Lucian Vlădescu şi orchestra “Arkadica”, dirijată de maestrul  Marius Hristescu.

Regia Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”  a fost asigurată de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra”.

Pentru prima oară în istoria sa, Festivalul „Crizantema de Aur”  s-a desfăşurat sub Patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Alina Mavrodin Vasiliu a fost directorul artistic al Festivalului Crizantema de Aur 2016.

Festivalul este organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, în coproducție cu TVR și în parteneriat cu Radio România.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google