JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. CJ Dâmboviţa a găsit calea legală  pentru includerea în domeniul public al judeţului Dâmboviţa a celor şapte apartamente ce urmează a fi date MAI

Autor:

Data: 29 septembrie 2016, 22:36

La primele ore ale dimineţii,  Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a reunit, joi,29 septembrie într-o şedinţă extraordinară  care a avut pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care   la începutul  acestei săptămâni a stârnit    un blocaj în CJ şi asta pentru că aleşii judeţeni ai PNL Dâmboviţa  s-au abţinut de la votul privind  proiectul de hotărâre ce viza  includerea în domeniul public al judeţului Dâmboviţa a 7 apartamente cu destinaţia ”locuinţe de serviciu”, situate în municipiul Târgovişte, strada Justiţiei nr.37-39, ce urmează a fi predate MAI  în schimbul celor 26 de hectare de teren de la fosta Unitate Militară de la Gara Târgovişte, unde autorităţile judeţene deja implementează o serie de investiţii iar altele noi sunt în faza de proiect.  Prezent la şedinta de joi, a fost şi prefectul Antonel Jîjîie. Consilierii liberali si-au menţinut poziţia şi au absentat şi de la şedinţa de joi, însă lucrurile au luat o altă întorsătură.cj-dambovita După o analiză riguroasă pe lege, Direcţia Juridică, Administraţie Publică din cadrul CJ Dâmboviţa a spus că proiectul de hotărâre privind includerea în domeniul public al judeţului Dâmboviţa a 7 apartamente cu destinaţia ”locuinţe de serviciu”, situate în municipiul Târgovişte, strada Justiţiei nr.37-39 nu necesită  votul a două treimi din numărul consilierilor  în funcţie  pentru că nu este o hotărâre de patrimoniu  care  trebuie adoptată cu două treimi din numărul consilierilor  în funcţie:  “Din punctul nostru de vedere această hotărâre nu este o hotărâre de patrimoniu  care  trebuie adoptată cu două treimi din numărul consilierilor  în funcţie  având în vedere  faptul că achiziţia locuinţelor a fost făcută printr-o hotărâre adoptată în mod legal cu cvorumul  de două treimi , că această hotărâre a primit girul de legalitate din partea Instituţiei Prefectului . Ce facem noi prin această hotărâre este să inventariem aceste bunuri pentru că legea contabilităţii ne obligă ca orice bun  să fie inventariat, fie în domeniul public, fie în domeniul privat al unităţii admnistrativ teritoriale  şi în aceste condiţii noi aprecim că pentru această operaţiune care priveşte obiectul  hotării CJ Dâmboviţa de astăzi nu este necesar votul a două treimi din consilierii în funcţie, fiind ulterior necesar când se va dispune  trecerea acestor locuinţe din domeniul public al judeţului către MAI ”, a declarat jr. Dorina Stoica, director executiv Direcţia Juridică, Administraţie Publică.

 În consecinţă proiectul a fost votat de cei 21 de consilieri judeţeni ai PSD, prezenţi, joi, la şedinţa extraordinară.  Un lucru este cert că va fi nevoie de două treimi din numărul consilierilor  în funcţie , atunci când locuinţele vor fi  trecute din domeniul public în custodia MAI.

Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a cerut, conform legii ca toţi consilierii care au absentat nemotivat să fie sancţionaţi.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google