JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Se cere MOBILIZARE pe DJ 701 Corbii Mari-Gratia, mijloace şi resurse suplimentare pentru  a finaliza lucrările de asfaltare

Autor:

Data: 24 august 2016, 20:20

Un alt proiect major, prioritar pe agenda preşedintelui CJ, Adrian Ţuţuian priveşte  finalizarea până la sfârşitul lunii septembrie a DJ 701 Corbii Mari (8,1 km) – limită cu judeţul Teleorman, localitatea Gratia, o prelungire a Drumului Sudului, lucrare pe ideea de interconectare între judeţe şi  pe care CJ Dâmboviţa  s-a obligat s-o facă încă din anul 2005, însă abia în anul 2015, prin demersurile susţinute ale preşedintelui CJ, Adrian Ţuţuianu  s-a reuşit depunerea acestui proiect la Ministerul Dezvoltării şi totodată obţinerea finanţării pe OG 28. Valoarea lucrării este de 9.163.037,68 lei, respectiv 11.362.166,07 lei cu TVA. Termenul de execuţie este 18 luni, lucrările au început anul acesta dar  şansele sunt mari ca în această toamnă să se taie tăia. adrian tutuianu si ionut banicaPreşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu şi primarul comunei Corbii Mari, Ionuţ Bănică  au făcut o vizită de lucru pe acest drum să vadă stadiul lucrărilor. Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu le-a cerut constructorilor să mărească ritmul de lucru pentru că ordonanţa merge pe principiul primul venit, primul servit, adică cine execută lucrări şi depune la decontare:

“Mi-am propus să merg pe teren şi să discut cu constructorii, pentru că sunt nemulţumit  de modul în care se derulează lucrările Consiliului Judeţean, fie că vorbim de lucrări pe OG 28, fie că vorbim de lucrări pe alte tipuri de finanţare. Aici suntem pe un drum judeţean care face legătura între Corbii Mari şi localitatea Geatia din Teleorman. În anul 2005 când CJ a depus proiectul Drumul Sudului-Dobra-Titu-Potlogi, s-a obligat să realizeze pe banii proprii  legătura de la Potlogi şi să ducă drumul mai departe  şi să aibă conectivitate cu judeţul Teleorman. Lucrul acesta nu s-a întâmplat din 2005 până în 2015. În anul 2015 am putut să depunem un proiect la Ministerul Dezvoltării  pe OG 28/2013, am primit şi aprobare  şi am încheiat şi contractul de finanţare. Valoarea lucrărilor este de 12.000.000 de lei  din acestia avem astăzi, decontări de 5.500.000 de lei, un pic mai puţin de jumătate, stadiul fizic al lucrărilor este un pic mai bun decât cel al decontărilor. Este în curs de analiză la Ministerul Dezvoltării o decontare de 600.000 de lei. Eu am venit să le spun constructorilor că din analiza făcută, la Ministerul Dezvoltării s-au consumat circa 80% din fondurile alocate investiţiilor pe OG 28 şi că interesul nostru este să finalizăm lucrările cât mai rapid  pentru că aşa cum se întâmplă astăzi, este posibil ca la sfârşitul lunii septembrie, în prima parte a lunii octombrie să nu mai avem finanţări şi nu ştim dacă acest guvern mai decide să aloce ceva la o brectificare ulterioară în luna noiembrie, bine nici nu ştim dacă va mai fi vreo rectificare. Interesul meu este ca toate lucrările pe OG 28, indiferent dacă CJ sau primăriile sunt beneficiarii, să se facă în ritm consistent . Penntru CJ avem două zone majore de interes: drumul acesta unde mai avem de luat aprope 6.000.000 de lei şi drumurile din munte pe care le-am vizitat ieri, unde avem de luat 17.000.000 de lei. Lucrările sunt destul de avansate  prin raportare la termnul contractual dar şi prin raportare la  complexitatea proiectului. Am convenit cu constructorul că vom face efort, vor aduce mijloace şi resurse suplimentare pentru  a finaliza majoritatea lucrărilor până la sfârşitul lunii septembrie”, a declarat Adrian Ţuţuianu

 Investiţia vizează modernizare prin asfaltare cu două straturi, reabilitare şi lucrări de punere în siguranţă a două poduri cu o lungime de circa 90 metri liniari.

De lucrează şi pe DJ 711 A Lunguleţu-Ghergani şi DJ 702 G Pătroaia Deal-Ioneşti

Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a făcut o viztă de lucru şi în comuna Lunguleţu unde a mers să vadă stadiul lucrărilor  pe DJ 711 A Lunguleţu-Ghergani. Nu în ultimul rând şeful judeţului a mers şi DJ 702 G Pătroaia Deal-Ioneşti, unde se execută lucrări de modernizare. Investiţia  se realizează pe OG 28: „Este vorba  de o parte din DJ 702 G Pătroaia Deal-Ioneşti de la km 21 până la km 28, 7,4 km, valoarea investiţiei este 8.442.276 de lei, lucrările sunt executate de SC LDP cu finanţare pe OG 28. La momentul acesta lucrările sunt făcute pe o distanţă de 7 km, vom finaliza aceste lucrări într-o lună de zile şi vom deconta integral.  O altă ieşire dintr-un judeţ în altul  pe care o finalizăm din cele 27 pe care le avem. Drumul face legătura cu localităţile din Argeş”, a mai afirmat Adrian Ţutuianu. Infrastructura rutieră rămâne o prioritate pe agenda conducerii CJ Dâmboviţa.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google