JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

9 milioane de euro, fonduri europene vor ajunge în Dâmboviţa  pentru Şcola de cavalerie de la Gară, Ansamblul Monumental Curtea Domnească din Târgovişte şi Mănăstirea Viforâta

Autor:

Data: 23 august 2016, 14:21

Mâine, 24 august, CJ Dâmboviţa va depune două proiecte pentru obţinerea de finanţare prin POR 2014-2020, Axa 5-Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 Conservarea, protectia, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural. Concret este vorba despre proiectul ce vizează restaurarea şi valorificarea clădirii Şcolii de cavalerie de la Gară şi  cel de al doilea proiect  este cel ce priveşte conservarea, protejarea şi valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgovişte. Valoarea celor două proiecte se ridică undeva la 6,5 milioane de euro. tutuianu adrian cjTot în cadrul acestei Axe 5 şi primăria Aninoasa va depune un proiect ce vizează reabilitarea unei părţi din Mănăstirea Viforâta, este vorba despre Biserica Sfântul Gheorghe. Valoarea acestuia se ridică undeva la 2,7 milioane de euro:

Pe data de 24 august, judeţul Dâmboviţa va depune două proiecte în cadrul Axei 5-Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 Conservarea, protectia, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural. Primul proiect pe care-l depunem este „Conservarea, restaurarea şi valorificarea clădirii Şcolii de cavalerie în vederea consolidării identităţii culturale a judeţului Dâmboviţa”, este vorba despre fosta unitate militară de la gară. Monumentul va suferi transformări fundamentale, lucrări de rezistenţă şi arhitectură , instalaţii electrice, instalaţii sanitare, energie din surse regenerabile, împrejmuire, spaţii verzi, alei de circulaţie, reţele pentru utilităţi şi valoarea totală a lucrărilor  potrivit proiectului este de 9.547.061,39 lei din care contribuţia solicitantului la cheltuielile eligibile înclusiv TVA este de 107.605,37 lei iar contribuţia solicitantului la cheltuieli neeligibile cu TVA este de 816.793 lei. Noi trebuie să asigurăm circa 1 milion de lei, diferenta de 8.500.000 de lei fiind asigurată din fonduri europene.

Al doliea proiect pe care-l depunem în cadrul aceleiaşi axe prioritare  este „Impulsionarea dezvoltării judeţului Dâmboviţa şi păstrarea identităţii culturale a fostei capitale a Ţării Româneşti prin conservarea, protejarea şi valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgovişte”. Valoarea totală a proiectului este de de 19.950.940,18  lei din care contribuţia noastră este de 2%.Vom face lucrări de intervenţie la Ruine Biserica paraclis, la Turnul Chindiei, la Biserica „Sf. Vineri” – Domnească mică, cea de la intrarea de la stadion  şi lucrări la Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului.

 O veste bună şi primăria Aninoasa a reuşit să pregătească proiectul pe care l-am transferat gratuit de la CJ  şi vizează reabilitarea unei părţi din Mănăstirea Viforâta, este vorba despre Biserica Sfântul Gheorghe. Vorbim de lucrări de consolidare şi refacere a picturii. Judeţul Dâmboviţa ar putea circa 9 milioane de euro  să absoarbă pe cele trei proiecte.

Depunerea proiectelor o  facem la ADR Sud Muntenia şi din datele pe care le avem  suntem primii care depunem proiecte p
entru finanţare pe POR 2014-2020, pe această Axă 5.Ce se va depune acum va intra în analiză prioritară, termenul final de depunere fiind luna noiembrie
”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa.

Dacă proiectele vor fi aprobate, în Dâmboviţa ar ajunge peste 9 milioane de euro.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google