JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Termene limită şi condiţii obligatorii pentru primăriile dâmboviţene  care vor investiţii prin POIM

Autor:

Data: 2 august 2016, 17:40

Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a anunţat  că a fost definitivată  lista de investiţii pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare de care pot beneficia toate comunele dâmboviţene însă  s-a subliniat ideea că primăriile  beneficiare  trebuie să îndeplinească obligatoriu trei condiţii: prima, să fie membre ADI Apă,  a doua, să aibă ca operator Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa şi cea de a treia să participe la majorarea capitalului social al Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa . 167 milioane de euro pot veni în Dâmboviţa pe POIM:

Am definitivat lista pentru POIM. Aproape toate localităţile  din judeţ pot fi cuprinse în acest program. Avem posibilitatea să luăm minim 167 milioane de euro, din care parte sunt lucrări în curs care sunt fazate din POS Mediu, celelalte sunt lucrări noi de apă, canal şi staţii de epurare, inclusiv lucrări de captare de la sursele de apă. Pentru ca o UAT să intre în această aplicaţie am stabilit, prin hotărâre, vineri, trei condiţii.adrian tutuianu

Condiţia numărul 1: să fie membru al ADI Apă. Nici o localitate care nu participă în cadrul acestei asociaţii  de dezvoltare nu va avea acces la finanţare cu bani europeni. Este o condiţie pusă de ghidul de finanţare, nu de noi.

 Cea de-a doua condiţie care se leagă de prima este operarea sistemului de alimentare cu apă de către Compania de Apă Târgovişte.  În acest sens, vă pot spune că localităţi precum Corneşti, Crevedia nu vor putea intra în program pentru că acolo operează RAJA de la Constanţa. Mai sunt şi localităţi care au operatori privaţi mici, cum sunt azi I.L. Caragiale, Dărmăneşti care de asemenea nu vor putea intra pe acest program.

Cea de-a treia condiţie este aceea de a participa la majorarea capitalului social pe care  Compania de apă a iniţiat-o prin ADI Apă din mandatul anterior de la CJ. Am văzut aici  diverse abordări – dacă pot primăriile, dacă nu pot.  Eu cred că o primărie poate participa la o majorare de capital social de 100.000 de lei, de exemplu, în condiţiile în care accesează fonduri de 5-8 milioane de euro, în funcţie de valoarea investiţiilor preconizate. Majorarea de capital social se va face potrivit Legii 31/1990 cu un vărsământ iniţial de 30%, diferenţa urmând a fi vărsată în următorii doi ani. Am fixat termen, până vinerea aceasta, ora 12:00 să fie luate cele trei hotarâri de consiliu local. Cine nu va depune vineri cele trei hotărâri, cine nu-şi plăteşte la zi cotizaţiile la ADI Apă nu intră în POIM… ”, a  declarat preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu.

Tot preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a anunţat că Serviciului Judeţean de Apă şi Canalizare Dâmboviţa va fi transformat  în societate comercială, în vederea fuziunii cu Compania de Apă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google