JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VEŞTI BUNE: Luna mai vine cu asfaltări pe DN 71 Pucioasa – Fieni

Autor:

Data: 21 aprilie 2016, 9:18

În luna mai vor demara o serie de lucrări de reabilitare pe DN 71 Pucioasa -Fieni , însă nu este singura veste bună care vizează Pucioasa. În viitorul cel mai apropiat  se va demara şi construirea unui pod provizoriu  peste pârâul Bizdidel.tutuianu adrianDupă cum ştim DN 71 a ajuns un adevărat coşmar pentru şoferii care trec prin Pucioasa şi Fieni .Se lucrează de câţiva ani, iar acum este nevoie de puţină ploaie ca să se lase drumul sau să se formeze adevărate lacuri, mai de grabă drumul pare să fie unul industrial.  Acest tronson de drum a ajuns în această stare deplorabilă  după ce s-a demarat  implementareagropi in asfalt unui proiect derulat de Primăria Pucioasa prin Compania Naţională de Investiţii, care prevede reabilitarea şi extinderea parţială a reţelelor de apă şi canalizare, cu o valoare de peste 25 de milioane de lei. Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu nu a stat cu mâinile în sân şi în ultima jumătate de an a  făcut o mulţime  de demersuri  la Ministerul Transporturilor dar şi la de Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi în vederea reabilitării  acestui tronson de drum. Zilele acestea au apărut şi rezultatele, în câteva săptămâni, mai clar, în luna mai vor demara lucrările de reabilitare pe DN 71 Pucioasa-Fieni. Se va turna covor asfaltic nou pe o porţiune de 10,4 km. Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a mai spus  că lucrurile bune nu se rezumă doar la asfaltarea celor 10,4 km şi în perioada următoare  se va întocmi un proiect de amploare privind modernizarea DN 71 Tărtăşeşti-Bâldana-Târgovişte-Pucioasa-Fieni –Sinaia pe fonduri europene prin POIM 2014-2020: „Prima veste bună ţine de DN 71 Tărtăşeşti-Bâldana-Târgovişte-Pucioasa-Fieni –Sinaia . Un lucru extraordinar de important este acela că am intrat în posesia unui document emis de Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi, urmare a demersurilor pe care le-am făcut  insistent în ultima jumătate de an.  DN 71 de la  km 58+180 şi de la km 63 şi până la km 65, de la km 65 până la km 69, o să avem 10,4 km de covor asfaltic nou. Este o lucrare, sigur intermediară  şi sper eu să rezolvăm zonele cele mai afectate  de uzură şi de lucrările de apă şi canalizare, în special pe raza localităţilor Pucioasa şi Fieni . Din datele pe care le am în luna mai vor începe aceste lucrări . Cea de-a doua veste care este după părerea mea  excelentă este  aceea că la Comisia  Europeană s-a agreat  o listă a drumurilor care vor fi incluse  în POIM-zona mare  şi atunci DN 71 Tărtăşeşti-Bâldana-Târgovişte-Pucioasa-Fieni –Sinaia va fi prins în bani europeni ”, a declarat Adrian Ţuţuianu .

 Undă verde pentru podul provizoriu peste Bizdidel

Adrian Ţuţuianu a anunţat  că s-a finalizat şi procedura de achiziţie  pentru un pod provizoriu, ce se va construi în maximum trei luni şi va prelua sarcinile podului de la intrarea în Pucioasa peste pârâul Bizdidel  care va fi dărâmat. De anul trecut, pe acest pod se circulă pe un singur sens de mers, autorităţile încercând astfel să evite pe cât posibil producerea unei tragedii. pod pucioasaÎncă din anul 2013 actualul pod peste pârâul Bizdidel este încadrat de specialişti ca fiind în „stare tehnică 5”, adică se află într-o stare avansată de degradare şi nu mai corespunde criteriilor pentru siguranţa rutieră, riscând oricând să se prăbuşească:  „S-a semnat contractul  şi s-a finalizat procedura de achiziţie a podului provizoriu de la Pucioasa şi asta înseamnă că termenul de execuţie este de trei luni şi după construirea acestui pod vom putea să facem demersurile  pentru realizarea lucrărilor de consolidare pentru podul principal. Este vorba despre podul de la intrarea în Pucioasa dinspre Târgovişte, podul de peste Bizdidel   ”, a mai spus Adrian Ţuţuianu

Vă reamintim că la Pucioasa mai sunt probleme majore şi la podul de pe DN 71, de la ieşirea din oraş, care asigură transport şi pe calea ferată şi pe cea rutieră, pod grav avariat în anul 2014 defenomenele meteo.

 

 

 

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google