JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. AFACERE pe spinarea elevilor. Primarul din Butimanu a tras pe dreapta microbuzul şcolar şi a închiriat altul contra sumei de 3200 de euro pe lună

Autor:

Data: 15 aprilie 2016, 22:17

„ Asta înseamnă să fii mafiot!”  Să tragi pe dreapta microbuzul şcolar şi să închiriezi un alt microbuz de la o firmă privată contra sumei de 3200 de euro pe lună şi să transporţi elevii la şcoală. Microbuzul şcolar din comuna Butimanu, destinat pentru transportul  zilnic al elevilor este tras pe dreapta întrucât,  din luna februarie 2016  nu mai are licenţă de transport. Microbuzul şcolar „șomează” în curtea şoferului primăriei Butimanu. Iar asta se întâmplă, în mare parte, din cauza lipsei licenţei de transport.

 Primarul comunei Butimanu, Marin Dragnea, se află sub control judiciar  şi nu are voie să ia legătura cu contabila şi casierița  primărie, şi ele cercetate sub control judiciar.Cu toate acestea, edilul merge la primărie şi  se pare că nu l-a mai interest să obţină licenţă pentru acest mijloc de transport  şi a apelat la serviciile unor firme private de transport de la care a închiriat un microbuz pentru transportul  elevilor.Microbuzul de la stat, deși funcțional, este abandonat în curtea şoferului primăriei Butimanu .

Copiii vin la școală cu un microbuz  închiriat de la o firmă particulară. Se pare că a  fost cea mai bună soluție, pentru primarul din Butimanu , care a preferat să închirieze contra sumei de 3200 de euro pe lună un microbuz  de la o firmă particulară şi  să plătească şi  salariul şoferului primăriei Butimanu care  conduce microbuzul închiriat.

Ne punem întrebarea, nu este mult mai rentabil să obţină  licenţa de transport  pentru microbuzul de la stat,  ce se ridică la suma de 1200 de lei şi este valabilă cinci ani, să plătească salariu soferului ,motorina care se ridică la 1600 de lei pe lună , asigurarea şi întreţinerea maşinii.

Viceprimarul comunei Butimanu, Gabriel Olteanu  este foarte revoltat de această situaţie, dat fiind şi faptul că edilul i-a influenţat pe părinţi, spunându-le  că reprezentanţii  Consiliului Local Butimanu nu vor să  mai aprobe banii necesari pentru achitarea cheltuielilor către firma de unde a închiriat  microbuzul. O adevărată minciună, viceprimarul Gabriel Olteanu  ne-a mărturist că banii au fost aprobaţi însă primarul nu le-a spus absolut nimic  despre situaţia microbuzului şcolar: „ O altă mare problemă a comunei Butimanu! Microbuzul şcolar este tras pe dreapta încă de pe data de 20 februarie 2016 pentru că nu mai are licenţă de transport.  Costul obţineriii licenţei de transport se ridică undeva la suma de 1500 lei. Nu l-a interest acest lucru pe primar, în schimb a închiriat o maşină  pentru care plătim 3200 de euro pe lună. Nici astăzi, nu s-a obţinut licenţa  dar în schimb am aprobat în bugetul local suma de 50.000 lei  pentru  microbuzul închiriat, bani necesari până la finele anului şcolar, aproape valoarea microbuzului tras pe dreapta. Primarul este cel care ar trebui să delege o persoană care să se ocupe de obţinerea acestei licenţe. Nu ne-a motivat lipsa de interes pentru obţinerea licenţei, alegând să închirieze un microbuz. Părinţii  au fost foarte revoltaţi, fapt pentru care am fost puşi în faţa faptului împlinit de a aloca această sumă. Mai mult, primarul a aruncat vina pe Consiliul Local care nu are nicio putere. Şi nici nu a fost înştiinţat despre lipsa licenţei. Sume de bani din bugetul local, aruncate fără logică şi din care s-ar putea face altceva în comuna Butimanu.”, a declarat viceprimarul Gabriel Olteanu.

 Ceea ce se întâmplă la Butimanu, depăşeşte orice limită. De exemplu, primăria municipiului Târgovişte  are în dotare un microbuz şcolar   care asigură transportul elevilor din cartierul Priseaca la şcolile şi grădiniţele din Târgovişte. Cheltuielile lunare cu tot cu salariul şoferului se ridică undeva la suma de 2500 de lei pe lună. Se realizază două curse dus ,două curse întors, o cursă dus-întors însumând 14 km iar lunar se asigură combustibil în valoare de1250 lei.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google