JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Anul 2015, performanță și capacitate în administrația publică a municipiului Târgovişte

Autor:

Data: 7 aprilie 2016, 15:10

În cadrul conferinţei de presă a PSD Dâmboviţa, Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte a ţinut să facă căteva lămuriri strict legate de unele proiecte ale municipiului Târgovişte. A făcut aceste comentarii dat fiind unele păreri lansate de contracandidatii la funcţia de primar. Mai mult edilul a spus că nu vrea ca târgoviştenii să fie manipulaţi prin lupte politice.Foarte hotărât, Cristian Stan a spus că indiferent de interesul politic vremelnic pe care îl au unii sau alţii , proiectele de anvergură ale municipiului Târgovişte vor fi finalizate: „ Vin în faţa dumneavoastră pentru a aduce câteva precizări cu privire la o serie de opinii din spaţiul public, venite din partea contracandidaţilor la funcţia de primar, pentru că nu vreau să las lucrurile nelămurite. Nu vreau să ajungem în situaţia în care cetăţenii municipiului Târgovişte să fie manipulaţi în legătură cu o serie de proiecte ale administraţiei publice locale cu stadiul de implementare şi cu motivele pentru care anumite proiecte se termină în această lună sau luna viitoare . cristian stanEu înţeleg că suntem într-o perioadă de precampanie, eu înţeleg că fiecare competitor politic încearcă să-şi maximizeze scorul electoral prin diferite strategii de comunicare dar de aici şi până a acuza actuala administraţie publică că anumite proiecte nu merg aşa cum trebuie sau că se taie panglica din considerente electorale , e cale lungă. Pe ceea ce înseamnă proiecte cu finanţare europeană, anul 2015 a fost unul record pentru municipiul Târgovişte. În anul 2015 s-au atras fonduri cât jumătate din totalul fondurilor atrase în ultimii 5 ani iar pe proiecte situaţia se prezintă în felul următor:

1. PIDU A –proiectul din microraionul 6, în perioada ianuarie-decembrie 2015 s-au atras 34 de milioane de lei. Prin comparaţie cu perioada iunie -2014-ianuarie-2015, s-au atras numai 14 milioane lei , sub jumătate din suma atrasă în ianuarie-decembrie 2015 . Trebuie să spun că în perioada iunie- 2014-ianuarie-2015 ne-am trezit şi cu o corecţie de 2.420.000 lei, pe care am reuşit să o recuperăm la sfârşitul anului trecut, într-o proporţie destul de importantă de 1,9 milioane lei . Trebuie să spun că 55% din PIDU A s-a realizat în anul 2015.
2. O situaţie mai elocventă o avem la Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte- un subiect care-i înfierbântă pe mulţi .Acest complex ar fi trebuit finalizat în luna octombrie 2014, deci dacă se finaliza la timp astăzi, nu mai tăiam nicio panglică . Ei bine! Pe acest proiect ca şi sume realizate şi facturate şi totodată ca progres fizic , lucrurile stau astfel .Anul 2015 a fost de şapte ori mai eficient decât anul 2014. Dacă în anul 2014 se poate vorbi de 5.683.377de lei în anul 2015 avem 36 de milioane lei, bani pe Complexul Turistic de Nataţie.
În aceste condiţii vorbind numai de două proiecte importante al municipiului Târgovişte, putem vedea cum în cursul anului 2015, fondurile atrase şi progresul fizic au fost de natură să ne permită ca la începutul acestui an şi până la jumătatea anului să putem finaliza aceste proiecte, condiţie obligatorie impusă de UE, pentru a nu restitui integral finanţarea. Aşa că indiferent de interesul politic vremelnic pe care îl au unii sau alţii , aceste proiecte vor fi finalizate şi aceste proiecte vor fi date municipiului Târgovişte în condiţii optime”, a declarat Cristian Stan . Anul 2015, perioadă în care social-democratul Cristian Stan a preluat atribuţiunile de primar al municipiului Târgovişte, este anul în care s-au atras fonduri cât jumătate din totalul fondurilor atrase în ultimii 5 ani .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google