JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. În weekend, salvamontiştii dâmboviţeni au avut de lucru

Autor:

Data: 3 aprilie 2016, 10:13

Neatenţia îi putea costa viaţa pe doi turişti.O echipa a Serviciului Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita a venit in sprijinul unui turist cu o plaga la nivelul scalpului ce a necesitat oprirea hemoragiei si bandajarea plagii sangerande. O a doua interventie a avut loc in a doua parte a zilei, echipa fiind solicitata sa intervina in partea superioara a Saritorii de pe traseul ce leaga Pestera de Babele.Patru salvatori montani s-au deplasat cu SSV-ul din dotare pana la locul unde drumul a permis, apoi pe jos, ajungand la victima in aproximativ 30 de minute. Turistul, ce nu avea cetatenie romana acuza dureri de intensitate moderata la nivelul articulatiei inferioare a membrului inferior drept.Asistentul medical al echipei a imobilizat articulatia inferioara, iar apoi a fost transportat cu ajutorul targii UT 2000 pana la locul unde se afla SSV-ul. Victima a ajuns la Baza Salvamont Salvaspeo Dambovita la ora 19:20 unde a beneficiat de un control amanuntit din partea medicului echipei, acesta concluzionand ca este vorba de o fractura. Dupa ingrijirile medicale aplicate, victima a refuzat transportul cu ambulanta si a ales sa paraseasca zona cu autoturismul personal.salvamont dambovita
Turiştilor le recomandăm să ia numerele de telefon ale salvamontistilor şi totodată să se intereseze dacă traseul ce urmează să fie abordat este deschis. Este bine să nu se aventureze pe anumite trasee mai dificile şi în condiţii meteo nefavorabile . Este important ca, cineva din grup să fi făcut traseele pe timp de vară, pentru a se putea orienta mai uşor în condiţii meteo nefavorabile și în cazul în care se consideră că au anumite probleme, sau au pierdut marcajul traseului, este indicat să telefoneze serviciului salvamont, pentru informaţii sau pentru intervenţii în timp optim, pentru a se evita situaţii neplăcute, uneori critice. Cei mai mulţi turişti care au astfel de probleme sună la serviciile salvamont numai atunci când văd că se înnoptează, ceea ce face mult mai dificilă o acţiune a salvatorilor montani. Le recomandăm și să abordeze traseul cât mai matinal posibil. În prima zi turiştii trebuie să abordeze un traseu uşor spre creastă sau cabane, iar a doua zi, funcţie de condiţiile meteo, condiţia fizică şi echipament se merge pe un traseu mai dificil, sau de creastă. Pentru turiștii fără experiență în drumeții montane, recomandăm să abordeze doar traseele uşoare de acces la cabanele montane.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google