JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Dislocare masivă de stânci pe DJ 714 A Gâlma- Lespezi. Conducta de apă potabilă,conducta de gaze şi banda transportoare de la Fabrica de Ciment Fieni grav avariate

Autor:

Data: 14 februarie 2016, 16:44

Alertă în rândul autorităţilor judeţul uiu Dâmboviţa după ce stâncile de pe versantul drept al DJ 714 A Moroeni – Gâlma-Lespezi au luat-o la vale.

 Duminică de dimineaţă , în comuna dâmboviţeană Moroeni, în zona Gâlma-Lezpezi s-a produs o masivă alunecare de tren, stâncile şi arborii au luat-o la vale şi au produs mari pagube.

800 de familii din zonele înalte ale comunelor Moroeni, Pietroşiţa şi Buciumeni au rămas fără apă pentru că conduca de alimentare cu apă Răteiu-Gâlma  a fost ruptă din cauza alunecării.

Conducta de gaze ce alimentează Cariera Lespezi şi Tabăra Cerbu a fost şi ea avariată, banda transportoare  a Fabricii de Ciment Fieni a fost distrusă pe o porţine de 50 de metrii, conducta de la Şapte Izvoare şi ea a fost distrusă şi nu în ultimul rând DJ 714 A Moroeni – Gâlma-Lespezi este acoperit de stânci pe o porţiune de 40 de metri.dislocare de stanci

Prefectul judeţului, Ioan Marinescu  însoţit de  reprezentanţii ISU Dâmboviţa, cei ai Companiei de Apă Târgovişte şi cei ai Fabricii de Ciment Fieni a mers la faţa locului. A fost convocat şi comandamentul pentru situaţii de urgenţă: “ Avem o dislocare masivă de stânci  din versantul drept  de pe marginea DJ 714 A. S-au produs următoarele pagube: conducta de gaze care alimentează Cariera Lespezi şi Tabăra Cerbul, s-a rupt , conducta de apă de la Şapte Izvoare  a fost şi ea afectată şi DJ 714 A este afectat pe o distanţă de 40 de metri . Şi conducta de apă a Companiei de Apă Târgovişte  este afectată, avem probleme cu alimentarea cu apă a 800 de gospodării  din zona de nord a judeţului. Nu există personal blocat în zonă , gestionăm situaţia cu rapiditate şi vom găsi o soluţie  pentru personalul de la Lespezi. Avem şi comandamentul  convocat. Trebuie să spun că a fost afectată destul de serios şi banda transportoare a celor de la Cimentu Fieni. Urmează să venim cu specialiŞţii în zonă pentru a găsi soluţiile optime pentru punerea în siguranţă a versantului”, a declarat prefectul Ioan Marinescu

Am fost anunţaţi de către domnul Dinu de la Electrica că în zona Moroeni, pe drumul de acces către Lespezi a avut loc o alunecară de teren. Evaluăm zona, monitorizăm şi vom convoca personalul de specialitate pentru a stabili măsurile ce trebuiesc luate imediat  ”, a afirmat col. Mirel Pietreanu, inspector şef ISU Dâmboviţa.

Reprezentanţii de la Fabrica de Ciment Fieni spun că nu le-a fost afectată activitatea  pentru că nu se lucra iar pagubele vor fi evaluate şi imediat remediate:

Vom evalua situaţia tehnică, din fericire nu au fost victime umane. Fabrica nu a fost afectată pentru că nu funcţiona şi drept urmare nici banda nu funcţiona. Probabil, într-o lună şi jumătate  vom reface banda, dar avem şi nu ne văităm ”, a declarat dir. Cristian Voiniţchi, Fabrica de Ciment Fieni

Cei de la Compania de Apă deja se află în teren pentru a muta alimentarea cu apă pe noua conductă, astfel încât cele 800 de familii să nu mai fie afectate: “Din lipsa apei sunt afectate aproximativ 800 de gospodării din Moroeni, Pietroşiţa şi Buciumeni . Se lucrează  deja cu două echipe  pentru a trece alimentarea cu apă pe conducta nouă . Sperăm să nu fie ruptă şi conducta nouă. În maximum 10 ore sperăm să dăm drumul la apă ”, a declarat Gheorghe Zarioiu, jurist-consult în cadrul CATD.

Prefectul judeţului, Ioan Marinescu a dat asigurări că în cel mai scurt timp vor începe lucrările privind asigurarea zonei respective pentru a evita producerea altor nenorociri.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google