Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Colegiul Economic „Ion Ghica” și Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” au început să utilizeze catalogul electronic

Autor:

Data: 8 februarie 2016, 10:10

Două colegii vizionare din orașul Târgoviște ridică ștacheta în ceea ce privește comunicarea dintre școală și părinți. catalog scolarEste vorba de Colegiul Economic „Ion Ghica” și Colegiul Național „Constantin Cantacuzino”, care au început să utilizeze catalogul electronic NoteInCatalog și să comunice părinților situația școlară și prin canale alternative, precum SMS-ul și e-mailul.

 Aceste școli cu inițiativă și dorință de dezvoltare au înțeles că pot crește performanțele elevilor și pot reduce absenteismul îmbunătățind comunicarea cu părinții și implicându-i pe aceștia activ în educația formală a elevilor. Părinții sunt informați prin SMS în timp aproape real de rezultatele sau absențele elevilor, pot comunica ușor cu profesorii și au posibilitatea de a ști la timp dacă copiii lor întâmpină dificultăți la școală, pentru a putea sa le ofere sprijinul necesar.

 „Opțiunea noastră pentru catalogul electronic s-a conturat din dorința de a îmbunătăți comunicarea cu familiile elevilor și pentru a facilita gestionarea bazelor de date privind situația școlară a elevilor noștri.” ne spune Dna. Suzana Ilie, Director al Colegiului Economic Ion Ghica Târgoviște.

Profesorii sunt dotați cu tablete electronice cu care notează foarte ușor informațiile în catalogul electronic, indiferent dacă sunt la clasă sau corectează lucrări sau teze de acasă. Notarea în NoteInCatalog este optimizată la maxim, durează 2-3 secunde alocarea unei note sau a unei absențe. Aplicația notifică automat părinții dacă elevii au înregistrat note, calificative, absențe sau mesaje prin emailuri zilnice, prin SMS la fiecare oră, și de asemenea le oferă acces la o platformă web securizată unde pot vedea situația școlară completă a propriului copil.

Pe langă îmbunătățirea rezultatelor elevilor, școlile își cresc standardele și pe plan administrativ. Profesorii acestor instituții nu mai sunt nevoiți să iși consume timpul cu activități birocratice, precum raportarea absențelor, calcularea mediilor și alte statistici periodice. NoteInCatalog emite automat toate aceste rapoarte iar profesorilor le rămâne mai mult timp pentru activitatea lor principală – educarea elevilor.

„M-a încântat ideea catalogului electronic mai întâi ca profesor. Eşti în permanență în contact cu elevii, părinții și colegii. Consemnezi note şi absenţe, transmiți părinților foarte rapid mesaje privind evoluția elevilor, evitând momentele deloc plăcute de la ședințele cu părinții în care aceștia îți solicită să le oferi aceste date. Ai acces instantaneu la toate informaţiile de care ai nevoie, fără a mai fi nevoit să cauţi prin rapoarte, cataloage și dosare. Aplicația îţi pune la dispoziţie tot felul de rapoarte și statistici. Ai în orice moment  imaginea reală, actualizată, a situației la învățătură și disciplină, a frecvenței la cursuri, a notării elevilor din clasă, fără a fi nevoit să răsfoiești catalogul în cancelarie.

Ca director, mi-am dorit să implementăm catalogul electronic în școala noastră pentru o mai bună informare a părinților cu privire la progresul copiilor acestora. Părinții beneficiază de e-mail zilnic cu prezentarea informațiilor introduse în ziua respectivă în catalog, sms pentru orice absență sau notă a elevului și acces la interfața Web a aplicației care oferă o imagine de ansamblu asupra întregii situații școlare a copilului. E ca și cum părintele ar veni la școală în fiecare pauză. Află notele primite de la profesori chiar şi când notarea se realizează seara de acasă și nu trebuie să mai aştepte rezultatul testului până la ora următoare. Copilul și familia pot face eforturi pentru a obține rezultate cât mai bune. Beneficiază de aplicație părinții tuturor celor 1170 de elevi ai colegiului, ceea ce înseamnă că avem posibilitatea să comunicăm mai eficient şi să le transmitem materiale utile şi informaţii. De asemenea școala beneficiază de o bază de date care conține toate informațiile necesare și la care poate avea acces și peste ani.” relatează doamna Silvia Mareș, directoare a Colegiului Național Constantin Cantacuzino Târgoviște.

Implementarea acestui proiect s-a făcut la inițiativa directorilor și cu sprijinul profesorilor care s-au implicat activ pentru a pune în practică această idee, iar suportul financiar a venit din partea Asociațiilor de Părinți .

„Pentru ca un sistem educațional să funcționeze la parametri maximi este necesar ca toate părțile din triada profesor-elev-părinte să fie proactive și implicate în proces. Prin proiectul NoteInCatalog ne străduim să aducem plus-valoare în școlile românești, să readucem părinții mai aproape de școală și să îi facem pe elevi să înțeleagă că munca continuă îi va propulsa către rezultate autentice. Paradoxal, dar această aplicație nu este despre note, ci este despre ÎNVĂȚARE.” relatează reprezentanta companiei brașovene  – Cătălina Moleavin.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google