JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

În Dâmboviţa, gripa porcină a făcut noi victime. Un copil de 8 luni din Târgoviste, se află internat la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti

Autor:

Data: 2 februarie 2016, 13:36

In conformitate cu Metodologia de supraveghere a gripei, infectiilor acute respiratorii si a infectiilor respiratorii acute severe, emisa de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, Directia de Sanatate Publica Dambovita a implementat si deruleaza supravegherea acestor tipuri de imbolnaviri. gripa porcinaIn saptamana de supraveghere 25-31 ianuarie2016, in urma centralizarii si analizei datelor colectate de la furnizorii de servicii medicale, au fostdiagnosticate1136 de cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, din care 10 cazuri internate si 359 de pneumonii, din care 8 cazuri spitalizate.De la inceputul sezonului de supraveghere si pana in prezent, au fost inregistrate in total 7 cazuri de gripa sezoniera AH1N1, ultimele doua cazuri fiind confirmate la doua persoane adulte, cu varste de 23 si 64 de ani, domiciliati in mediul rural. Pe langa aceste cazuri, ne-a fost raportat si un caz de infectie acuta respiratorie severa –SARI. Este vorba despre un copil de 8 luni din Targoviste, care se afla internat la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti si pentru care s-a primit confirmarea virusului gripal AH1N1.
Situatia privind gripa si infectiile virale ale cailor respiratorii superioare este sub supraveghere epidemiologica s imonitorizare permanenta, iar la acest moment, conform criteriilor de evaluare a formelor de manifestare, in judetul nostru se desfasoara o activitate gripala sporadica.
Gripaeste o boala infectioasa acuta cu potential epidemic crescut, care se transmite de la om la om atat pe cale aeriana(vorbit, stranut, tuse), cat si prin contactul direct cu bolnavul sau diferite obiecte contaminate cu secretii lenazo faringiene ale persoanei bolnave.
In acest context, pentru a evitaimbolnavirea ,facemurmatoarelerecomandari:
-nasul si gura vor fi acoperite cu batista personala in timpul stranutului sau al tusitului;
-mana nu va fi dusa la ochisau la gura decat dupa ce a fost spalata cu apa si sapun;
-se vor evita aglomeratiile umane;
-se va evita contactul apropiat cu persoanele care prezinta semene clinice evidente de afectiuni respiratorii (febra, ochi congestionati, tuse, starnut);
-curatati si dezinfectati frecvent suprafetele dure, cum ar fi manerele usilor.
Daca o persoana prezinta semene de boala, se va izola de restul familiei si se va prezenta la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului si a conduitei terapeutice.
Recomandam imunoprofilaxia cu vaccinuri antigripale, dar numai dupa un consult medical si nu mai prin intermediul unui cabinet de medicina de familie.
In cadrul campaniei de vaccinare antigripala gratuita a persoanelor cu risc mare de a contacta boala si de a face complicatii grave, au fost vaccinate 19273 de persoane.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google