JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Adevarul despre fata în vârstă de 17 ani, care s-ar fi sinucis în localitatea Dărmănesti

Autor:

Data: 14 ianuarie 2016, 18:51

Într-un comunicat de presă remis de DGASPC Dâmboviţa se face  o scurtă prezentare a cazului privind fata în vârstă de 17 ani, care s-ar fi sinucis în localitatea Dărmănesti, unde se afla la domiciliul bunicii materne:” Instituţia noastră a fost înştiinţată privind un eveniment tragic şi regretabil referitor la adolescenta NMM. Astfel, din informaţiile transmise de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmbovita, aceasta s-ar fi sinucis în localitatea Dărmănesti, unde se află domiciliul bunicii materne.pro

Fata în vârstă de 17 ani, a beneficiat de o măsura de protecţie specială, plasament, în cadrul Complexului de Servicii Sociale „Floare de Colţ” Târgovişte din luna mai 2014, iar în luna octombrie 2015 a solicitat bilet de voie, împreună cu o altă beneficiară şi nu a mai revenit în centru. A fost informat imediat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, telefonic şi prin adresă scrisă privind dispariţia, iar ulterior la solicitarea poliţiei, a fost transmis acordul de mediatizare a cazului.

Anterior măsurii de plasament în cadrul unui centru de tip rezidenţial, copilul a beneficiat de plasament simplu la bunica maternă, domiciliată în localitatea Dărmănesti, judeţul Dâmboviţa. Familia naturală a copilului este de tip monoparental, iar mama este plecată de mai mulţi ani în străinătate. Bunica a manifestat neglijenţă în îndeplinirea obligaţiilor ce îi reveneau, prin măsura de plasament familial, fata fiind preluată în regim de urgenţă în luna martie 2014. Adolescenta a fost identificată de organele de poliţie, fiind lipsită de supraveghere pe raza municipiului Târgovişte, practicând prostituţia. Până la emiterea sentinţei de plasament la Complexul de Servicii Sociale Floare de colţ Târgovişte, a beneficiat de serviciile specializate ale Centrului de primire în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat Târgovişte.

Pe toată perioada cât a a fost instituită măsura de protecţie specială de tip rezidenţial, fata a fost inclusă în programe de consiliere psihologică, a beneficiat de tratament medical stabilit în urma internărilor la Secţia de Neuropsihiatrie Pediatrică, pentru tulburări de comportament, precum şi de serviciile specializate ale Centrului rezidenţial de reabilitare comportamentală din cadrul Complexului de Servicii Sociale Floare de colţ Târgovişte.

Adolescenta a beneficiat şi de sprijin juridic, deoarece avea calitate de parte vătămată într-un dosar penal având ca obiect trafic de minori, aflat pe rolul Instanţei Judecătoreşti -Tribunalul Dâmboviţa si a fost audiată de către DIICOT Piteşti într-un alt dosar având ca obiect

5 5 5

trafic de minori.

Pe perioada dispariţiei copilului a fost menţinută legătura cu organele de poliţie privind acest caz, iar în data de 08.12.2015, reprezentanţii centrului s-au deplasat la domiciliul bunicii materne pentru efectuarea unei anchete sociale, însă aceasta nu a fost cooperantă şi a declarat că nu are cunoştinţă de locul unde se află nepoata sa”, se arată în comunicatul DGASPC Dâmboviţa.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google