JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ninsorile şi poleiul îşi fac simţită prezenţa şi în zilele următoare

Autor:

Data: 4 ianuarie 2016, 10:49

Meteorologii au emis o informare meteo valabilă şi pentru judeţul Dâmboviţa în intervalul 4 ianuarie, ora 18:00 – 5 ianuarie, ora 12:00. În intervalul menţionat, aria ninsorilor va fi din nou în extindere şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi în general slabe cantitativ, iar în Oltenia şi Muntenia stratul de zăpadă nou depus va mai putea atinge pe arii restrânse 10 cm. prima zapada 25 noiebrie 2015 in judetul dambovita1În Dobrogea şi trecător în sud-estul Munteniei precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.Precipitaţiile, în general slabe cantitativ, se vor semnala şi în următoarele zile, dar acestea vor fi mixte favorizând formarea poleiului, în special în regiunile sudice. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

În judeţul Dâmboviţa se circulă în condiţii de iarnă, dar fără drumuri blocate

După o noapte în care a nins viscolit în judeţul Dâmboviţa, luni dimineața nu au fost semnalate drumuri naţionale sau judeţene cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere. Şoferii trebuie să ia în calcul însă că multe dintre drumuri sunt acoperite de zăpadă viscolită și se circulă în condiţii de iarnă pe ele. SDN Târgovişte a acţionat în noaptea de duminică spre luni cu 23 autoutilaje şi s-au raspandit 242 tone material antiderapant pe tot sectorul. Vremea se va menţine geroasă în majoritatea regiunilor. Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), poliţia recomandă conducătorilor de autovehicule ca înainte de a porni la drum să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece.În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor. Duminică, 3 ianuarie a.c., ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a condus o videoconferință cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI, pentru dispunerea măsurilor preventive în contextul atenționării meteo.
În cadrul videoconferinței s-a cerut prefecților și tuturor autorităților cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență de la nivel teritorial să coopereze și să acționeze din timp, pentru a nu expune populația unor situații de pericol. Ministrul Petre Tobă a solicitat prefecților, în calitate de președinți ai comitetelor județene pentru situații de urgență, dar și Poliției să monitorizeze modul de derulare a contractelor de deszăpezire, reamintind că toate contractele de deszăpezire sunt publice și pot fi consultate pe site-urile instituțiilor prefectului, cunoscându-se foarte bine cui aparține responsabilitatea și care sunt condițiile contractuale.În condițiile temperaturilor deosebit de scăzute prognozate de meteorologi, este important ca la nivelul fiecărei comunități să fie asigurată funcționarea sistemelor de utilități publice – apă, căldură și gaze, iar echipele de intervenție să fie pregătite în cazul apariției unor deficiențe cauzate de vremea severă.La videoconferința organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne au participat reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, CNADNR, Ministerului Energiei, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerului Apărării Naționale și Serviciului de Telecomunicații Speciale, precum și de la alte instituții cu atribuții pentru intervenția în situații de urgență.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google