JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Măsuri de siguranţă  la Peştera Ialomiţiei din masivul dâmboviţean Bucegi

Autor:

Data: 30 noiembrie 2015, 19:39

În mini vacanţa de 1 Decembrie mii de turişti din toate colţurile ţării au  ales să-şi petreacă timpul liber în zona montană dâmboviţeană Padina-Peştera . Un obiectiv foarte vizitat în masivul dâmboviţean Bucegi este Peştera Ialomiţei, recent reabilitată şi modernizată.  Drept urmare  au fost luate o serie de măsuri de siguranţă  pentru turiştii care merg să viziteze Peştera Ialomiţei.Salvamontiştii dâmboviţeni au împrăştiat material antiderapant pe drumul ce duce la  Peştera Ialomiţei pentru că se circula în condiţii de iarnă chiar dacă se merge la pas:  „Astazi, 30 Noiembrie 2015, Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita a mobilizat un numar de 4 salvatori montani ce au venit in spijinul turistilor ce viziteaza Pestera Ialomitei, imprastiind materiale antiderapante pe tot parcursului drumului de acces.salvamont dambovita

In urma caderilor de zapada din ultimele zile si a temperaturilor scazute s-a format un strat de gheata ce face ca accesul catre Pestera sa fie unul foarte riscant.In ciuda conditiilor meteo nefavorabile sunt foarte multi turisti ce viziteaza Pestera Ialomitei fapt pentru care Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita cu ajutorul ATV-ului din dotare a venit in sprijinul turistilor, actiune ce va continua pe intreaga perioada de iarna, astfel putand sa previna posibilele accidente.Va reamintim ca persoanele aflate in dificultate pot apela 24h/24, 7 zile din 7 la numarul de telefon 0726.686.685„, a declarat Doru Deaconescu, şef Salvamont Dâmboviţa . Consiliul Judeţean Dâmboviţa a modernizat peştera prin proiectul ”Reabilitarea și modernizarea infrastructurii tehnice pentru creșterea potențialului turistic al Peșterii Ialomiței din masivul Bucegi”, prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013. Panglica inaugurală a Peşterei Ialomiţei a fost tăiată de preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu, în luna iulie a anului 2015. Proiectul de reabilitare al Peşterii Ialomiţei are o valoare totală de 6.415.828, 68 lei, din care 4.665.725,12 lei – finanțare nerambursabilă de la Fondul European de Dezvoltare Regională și buget național, iar 517.413,88 lei – finanțare din partea Consiliului Județean Dâmbovița. În cadrul proiectului cu finanţare europeană s-au realizat următoarele: alee de acces la peșteră, căile de acces în interiorul peșterii, instalațiile electrice și un punct de informare turistică. Peştera Ialomiţei are o dezvoltare cumulată de 1.128 metri, dintre care doar 450 sunt accesibili şi amenajaţi pentru vizitare. Intrarea este orientată spre est, iar gura peşterii, sub formă de semielipsă, are o înălţime de 20 m şi o lăţime de 16 m. Temperatura în peşteră oscilează între 4 şi 6 grade. Umiditatea este destul de mare, între 85 şi 100%. Programul de vizitare este de luni până duminică între orele 9:00-19:00. Biletul de intrare costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google