JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Reabilitarea Palatului Brâncovenesc Potlogi este pe ultima sută de metri. Pe 29 noiembrie 2015,  va avea loc inaugurarea  

Autor:

Data: 11 noiembrie 2015, 17:49

Proiectul de reabilitare a Palatului Brâncovenesc de la Potlogi este pe ultima sută de metri. Chiar preşedintele CJ, Adrian  Ţuţuianu a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că lucrurile stau bine în ceea ce priveşte finalizarea proiectului european ce a vizat reabilitarea Palatului Brâncovenesc de la Potlogi.La acest moment, stadiul fizic al lucrărilor este de 97% iar cel al decontărilor este de 95-96%. tutuianu vizita palatul potlogi Pentru prima dată am văzut că şeful judeţului s-a arătat mulţumit de modul cum s-a lucrat în ultimele săptămâni la Palatul Potlogi:
“Sunt bucuros şi veţi vedea astăzi,că majoritatea lucrărilor de la Palatul Potlogi desfăşurate pe proiectul european sunt finalizate. Ieri, am semnat ultima situaţie de plată, situaţia numărul 14  şi am trimis-o la ADR Sud Muntenia şi este în valoare de 5.375.245 lei . Practic cu această situaţie facem decontări de 20.110.00 lei  şi ne rămân de decontat  undeva  la 689.000 lei, bani pe care îi vom plăti din bugetul CJ şi îi vom  recupera de la Comisia Europeană pe o procedură  care este un pic mai lungă. Am preferat să prelungesc contractual până la 31.12.2015 ca să am certitudinea că  toate lucrările sunt verificate  şi sunt de calitate.Vom merge pe tren şi  o să vedeti că lucrurile merg bine ”,
a declarat Adrian Ţuţuianu.  palatul potlogi
După conferinţa de presă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a efectuat o vizită pe șantierul de lucrări de la Palatul Brâncovenesc, în vederea analizării stadiului de implementare atât al proiectului european “Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea / modernizarea infrastructurilor conexe din zona Ansamblului Brâncovenesc Potlogi”, cât și al celor două proiecte adiacente. Este vorba despre amenajarea pârâului Tudorel, din zona învecinată ansamblului brâncovenesc – prin lucrări de salubrizare, igienizare și amenajarea unei punți pietonale peste pârâu. tutuianu viyita palatul potlogi 4Cel de-al doilea proiect vizează amenajarea unei parcări în zona Ansamblului Brâncovenesc, pe latura din față și zona laterală, pe o suprafață de 1.000 m². Parcarea va deservi atât autoturismele de tonaj mic, cât și autocarele turistice.  Lucrările la cele  două proiecte adiacente vor fi finalizate în maximum 12 zile: “ Se lucrează  intens la amenajarea pârâului Tudorel şi în maximum 10 zile lucrările vor fi gata.Tot în maximum 10-12 zile vom avea gata şi lucrările de amenajare a parcării exterioare. Iaugurarea rămâne pe data de 29 noiembrie 2015  şi vom invita şi pe cei care au fost şi pe care vor fi,  în aşa fel încât să avem cu toţii satisfacţia că judeţul Dâmboviţa este promovat. ”, a mai afirmat Adrian Ţuţuianu. Contractul de execuţie pentru proiectul „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe, din zona Ansamblului brâncovenesc Potlogi”, a fost semnat, anul trecut, în luna iulie. tutuianu vizita palatul potlogi 2Valoarea contractului este de peste 21 de milioane de lei.   Contractul a fost semnat de  preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu şi directorul firmei câştigătoare, „Paulus SRL”, din Ploieşti.Complexul Brâncovenesc de la Potlogi este considerat monument istoric de importanţă naţională, fiind reprezentativ pentru arhitectura rezidenţială a sfârşitului de secol XVII. Cu o suprafaţă construită de 3.400 de metri pătraţi şi o curte de 23.000 de metri pătraţi, ansamblul se afla, înainte de începerea lucrărilor de reabilitare, într-o stare avansată de degradare, palatul prezentând fisuri pronunţate la nivelul structurii, arcelor, uşilor şi ferestrelor. Inaugurarea Palatului Potlogi va avea loc pe data de 29 noiembrie 2015.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google