JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Exercițiul internațional de stat major cu forțe in teren – RoGendIntEx 2015

Autor:

Data: 7 septembrie 2015, 19:41

In perioada 07-11 septembrie a.c., la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, din județul Dâmbovița, se desfăşoară exercițiul internațional de stat major cu forțe in teren – RoGendIntEx 2015, aflat la cea de-a cincea ediție.
Exercițiul internațional, care se desfășoară în contextul deținerii, în anul 2015, de România, prin Jandarmeria Română, a președinției CIMIN a EUROGENDFOR (Forța de Jandarmerie Europeană), reunește participarea a 21 de state și organizații, inclusiv România.IJJ
RoGendIntEx 2015 este cel mai amplu exercițiu internațional organizat de Jandarmeria Română, primul care implică folosirea de forte în teren și se desfășoară pe teritoriul a patru județe (Dâmbovița, Covasna, Brașov și Harghita), cu comandamentul la sediul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.
RoGendIntEx 2015 are ca scop antrenarea forțelor de jandarmerie și poliție provenind din state diferite, pentru a le crește capabilitatea în domeniul gestionării unor situații de criză, în perspectiva desfășurării de misiuni internaționale.
De asemenea, prin intermediul acestor exerciții de antrenament, care se desfășoară în baza unori scenarii adaptate după fapte reale, se pune un accent deosebit pe asigurarea coeziunii participanților de naționalități diferite, precum și pentru stabilirea unor proceduri comune de lucru, cu respectarea mandatorie a prevederilor legislației internaționale, în special în ceea ce privește drepturile omului.
Scenariul pus în aplicare în acest an și concluziile care se vor desprinde în urma desfășurării exercițiului reprezintă un test al capabilității Jandarmeriei Române de a organiza un stagiu de antrenament de tip EUPST (European Union Police Services Training) și al nivelului ridicat de expertiză al jandarmilor români, în ceea ce privește lucrul într-un mediu internațional și gestionarea situațiilor de criză.
Menţionăm că toate activitățile care se vor desfăşura în teren, pe teritoriul județelor Dâmbovița, Covasna, Braşov si Harghita au drept scop evaluarea modalității de gestionare a situațiilor prevăzute de scenariul exercițiului şi vor fi urmărite de observatori si evaluatori internaționali şi naționali.
Exercițiile, care implica şi folosirea mijloacelor specifice aflate în dotarea jandarmilor români, nu se vor desfăşura în zone publice şi nu vor presupune restricții de circulație.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google