JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Directia Silvică Dâmboviţa face demersuri pentru accesarea de fonduri europene pentru a asfalta unul din drumurile care duce la Zimbrăria Neagra

Autor:

Data: 17 iunie 2015, 15:06

De nenumărate ori am spus şi o vom spune în continuare, infrastructura rutieră, adică asfaltul reprezintă cartea de vizită a oricărei localităţi sau judeţ. În judeţul Dâmboviţa, în Pădurea Neagra din Bucşani există o perlă turistică, unde mulţi dintre turişti nu s-au încumetat să o viziteze şi asta datorită drumului, care pe o anumită porţiune este greu accesibil. Este vorba despre „Zimbrăria Neagra ”din cadrul Ocolului silvic Bucşani, Direcţia Silvică Dâmboviţa, ce este situată la mai puţin de 80 de kilometri de Bucureşti, la 30 de kilometri Târgovişte şi 35 Km faţa de Ploieşti.zimbraria bucsaniEste cunoscută sub numele de rezervaţia de zimbri de la Bucşani sau rezervaţia Neagra, ea fiind de fapt în satul Răţoaia, comuna Bucşani. Se poate ajunge acolo fie dinspre Ploieşti, pe DN 72 – centrul comunei I.L.Caragiale-dreapta pe lângă UM Fortuna –Zimbrăria Neagra, din Bucureşti, se poate ajunge la Bucşani prin Buftea, Butimanu, Bilciureşti, Băleni sau pe drumul spre Târgovişte . ZIMBRARIA NEAGRACa să ajungi la zimbrărie, din drumul judeţean o iei pe un drum forestier prin pădure, cca 4 km.Conducerea Direcţiei Silvice Dâmboviţa, directorul ing.Costel Preda ne-a mărturist cu câteva zile în urmă că face o serie de demersuri pentru a reuşi să obţină fonduri europene pentru a așterne vizitatorului un covor de asfalt de calitate până la poarta Zimbrăriei, pe una dintre rutele către zimbrărie adică pe cea DN 72 – centrul comunei I.L.Caragiale-dreapta pe lângă UM Fortuna –Zimbrăria Neagra. costel predaDomnul director Costel Preda a mai ţinut să sublinieze faptul că nu se va da bătut şi îşi doreste ca în cel mai scurt timp fondurile europene să fie accesate, să se asfalteze una dintre rutele către zimbrărie, iar rezervaţia de zimbrii de la Bucşani să devină un obiectiv turistic , în judeţul Dâmboviţa de interes naţional şi chiar internaţional .Mai mult directorul Coste Preda ne-a mărturist că în ultimele luni, numărul vizitatorilor la zimbrărie este în continuă creştere.Nu rataţi să vizitaţi această perlă a judeţului Dâmboviţa pe care o vom descrie în cteva rânduri.Rezervația de la Bucșani găzduieşte un număr de 32 de zimbri, 14 masculi şi 18 femele, ce trăiesc pe 164 de hectare de pădure. Omul de bază de la Zimbrăria Neagra este pădurarul Marius Ştefana şi cele trei ajutoare ale dumnealui.Zimbrăria Neagra s-a înfiinţat în 1983, cu scopul adaptării speciei în zona de câmpie piemontală a acestui animal. Biletul de intrare în rezervaţie este de doar 4 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii. Pentru cei care vor să petreacă mai mult timp în natură, în apropierea zimbrilor, se găşeste şi o cabană de 12 locuri chiar lângă rezervaţie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google