JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, în vizită de lucru la Măneşti în cadrul programului „Fiecare Copil în Grădiniţă”

Autor:

Data: 15 iunie 2015, 10:38

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, Ambasadorul Norvegiei în România și Moldova, Adrian Tutuianu, presedintele CJ Dâmboviţa şi fondatoarea Asociaţiei OvidiuRo, Leslie Hawke în vizită de lucru la Măneşti în cadrul programului „Fiecare Copil în Grădiniţă”. În acest an şcolar, 285 de copii săraci din şase comunităţi din judeţul Dâmboviţa au fost sustinuţi să meargă zilnic la gradiniţă în cadrul proiectului Fiecare Copil în Grădiniţă în judeţele Braşov, Dâmboviţa şi Dolj.Asociaţia OvidiuRo, Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa au făcut o vizită de lucru în comuna Măneşti, unde au putut fi intâlniţi copii care beneficiază de program şi pe parinţii lor:” Apreciez şi susţin de mult timp efortul special al Asociaţiei OvidiuRo în beneficiul copiilor din familii sărace. Acum, mă bucur că avem posibilitatea să îl sprijinim să se extindă, ca să ajutăm împreună mai multe familii din România. Combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale sunt proiecte vitale pentru noi. Proiectul Fiecare Copil în Grădiniţă, care şi-a arătat deja beneficiile, manesti 2(…) este un model de succes pe care dorim să-l preluăm la nivel naţional, iar în acest sens am semnat în luna aprilie al acestui an un acord de parteneriat. Împreună putem face mult mai mult”, a declarat Rovana Plumb, Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.ovidiu ro A asigura accesul la educație al copiilor în general, și al celor în situații de risc în particular, înseamnă a asigura un viitor mai bun pentru noi toți. De asemenea, investiția în accesul la educație echivalează cu a promova egalitatea de șanse. Există mai multe abordări în vederea creșterii accesului la educație, iar metodologia OvidiuRo este cu siguranță una dintre elea declarat Excelența Sa Tove Bruvik Westberg.Mă bucur că suntem parteneri alături de Asociația OvidiuRo într-un proiect cu rezultate vizibile în ceea ce privește creșterea numărului de copii înscriși în grădiniță, copii care provin din familii cu o situație financiară precară. Consider că proiectul Fiecare Copil în Grădiniță este un demers firesc într-o societate modernă, care trebuie să asigure şanse egale pentru copiii defavorizaţi. Este nevoie să dăm o mână de ajutor, să creăm premisa egalității de șanse în rândul copiilor de vârstă preșcolară, oferindu-le posibilitatea de a-și dezvolta capacitățile intelectuale și de a se integra în societatea declarat Adrian Țuțuianu, Președinte, Consiliul Județean Dâmbovița.

manesti 1De la eveniment nu au lipsit invitaţii, cum ar fi Ministrul Muncii, Rovana PlumbBuna ziua, E.S. Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Norvegiei în România și Moldova, Adrian Tutuianu, presedintele CJ Dâmboviţa, Sorin Ion, inspector şcolar general, ISJ Dambovita, Leslie Hawke, cofondator OvidiuRo şi primarul Constantin Alexandru: Parteneriatul cu județul Dâmbovița este unul amplu, inițiat acum 8 ani și construit prin munca a zeci de profesori și voluntari. Anul acesta am consolidat colaborarea și am construit împreună premisele favorabile pentru a extinde programul în toate comunitățile din județ. Într-un moment important pentru transformarea programului – actualmente susținut semnificativ de donatori privați – într-unul asumat și finanțat de autoritățile locale și naționale, OvidiuRo face toate eforturile necesare pentru clarificarea mecanismului legal al tichetelor sociale. Vrem ca toate județele care cred în FCG și în beneficiile educației preșcolare în comunitățile sărace să-l poată implementa”, a declarat Maria Gheorghiu, Cofondator OvidiuRo.Complementar mecanismului tichetelor sociale condiționate de prezență, FCG se concentrează și pe implicarea părinților dezavantajați în procesul de educație. Pe lângă activități precum Ziua Părinților (o participare pe lună) și Părinte de Serviciu (5 participări pe an școlar), de care depinde acordarea tichetelor sociale lunare, în anul școlar 2014-2015, părinții din comunitățile FCG din Dâmbovița au participat la formări susținute de Asociația Learn&Vision și finanțate prin Fondul ONG, unde au primit informații despre cum să fie părinți mai buni pentru copiii lor: Programul a crescut frecvența la grădiniță a copiilor aflați în situații de risc și a adus educația preșcolară și beneficiile ei atât în atenția părintilor, cât și a autorităților publice și a întregii comunități. Depinde în continuare de noi toți – părinți, cercetători, educatori, profesori sau simpli membri ai comunității – cum vom influența politicile și practicile sociale, pentru a le asigura tuturor copiilor dreptul la educație” a subliniat Sorin Ion, Inspector Şcolar General Dâmbovița.În cadrul aceleiaşi întâlniri, Asociatia OvidiuRo, Consiliul Judetean si Inspectoratul Scolar Dambovita au prezentat rezultatele şi impactul proiectului in judetul Dambovita si, de asemenea, oportunitatile de continuare si de extindere a programului la nivelul intregului judeţ.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google