JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Argentinieni blocaţi în zăpadă la Dichiu.Jandarmii de la Peştera şi Zănoaga le-au dat o mână de ajutor celor aflaţi în dificultate

Autor:

Data: 15 februarie 2015, 13:22

Teribilism sau inconştienţă,chiar nu ştim cum să mai catalogăm atitudinea turiştilor care aleg ca traseu DJ 713 Cuibul Dorului-Dichiu din Masivul Montan Bucegi, care este închis circulaţiei şi tot mai des, atât jandarmii cât şi celelalte instituţii abilitate îi tot  atenţiopnează pe cei care aleg să meargă în masiuvul dâmbovişâţean Bucegi  să aleagă ca traseu DJ 714 Moroeni –Peştera
.În urma unei solicitări telefonice, jandarmii din cadrul Postului Montan Ordine Publică Peştera au intervenit pe DJ 713 Cuibul Dorului-Dichiu din Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.Turiștii au plecat cu autoturismele din Bucureşti, respectiv localitatea Conţeşti, Judeţul Dâmboviţa și intenționau să ajungă la un loc de cazare din zona Peştera. La un moment dat, în zona Belvedere nu au mai putut continua deplasarea, din cauza stratului de zăpadă format pe drumul principal.În urma acțiunii jandarmilor montani, cei cinci turiști, o familie de argentinieni (soţ, soţie şi copil) şi doi tineri dâmboviţeni au fost sprijinți să deblocheze autovehiculele și au fost însoțiți în condiții de siguranță până la DN 71, în prezent fiind în afara oricărui pericol. Acţiunea a durat aproximativ 5 ore.
Şi jandarmii din cadrul Postului Montan Ordine Publică Zănoaga au intervenit pe DJ 714 Moroeni-Peştera din Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.Turiștii au plecat cu autoturismul din Bucureşti și intenționau să ajungă la un loc de cazare din zona Peştera. La un moment dat, în zona Orzea, la aproximativ 500 metri de Cabana Roşie nu au mai putut continua deplasarea, din cauza echipării necorespunzătoare a autovehiculului şi a stratului de gheaţă format pe drumul principal.În urma acțiunii jandarmilor montani, cei patru turiști, trei din Municipiul Bucureşti şi unul din judeţul Maramureş, au fost sprijinți să deblocheze autovehiculul și au fost însoțiți în condiții de siguranță până în zona Peştera, în prezent fiind în afara oricărui pericol.jandarmi montani actiune aÎn ultímele 24 de ore posturile de jandarmi montane Peştera şi Zănoaga au acţionat cu profesionalism intervenind prompt pentru salvarea a 15 turişti aflaţi în dificúltate în diferite zone din Masivul Montan Bucegi.Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Totodată, pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă turiștilor să ţină cont de următoarele:

  • să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în călătorie;
  • să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;
  • să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă;
  • să folosească drumurile deschise circulației;
  • să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google