JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Judeţul Dâmboviţa sub cod portocaliu de ninsori şi viscol

Autor:

Data: 28 decembrie 2014, 11:56

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de viscol şi ninsori valabilă şi pentru judeţul Dâmboviţa ce intră în vigoare pe 28 decembrie, ora 20 şi expiră pe 29 decembrie, ora 23.Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei. În cea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea şi în estul Olteniei, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada. În condițiile accentuării fenomenelor meteorologice, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, a convocat duminică, 28 decembrie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Ședința Comitetului s-a desfășurat în sistem de videoconferinţă cu prefecții și reprezentanții structurilor teritoriale de ordine și siguranță publică. A fost convocată această videoconferință pentru că este important să se mobilizeze toate forţele foarte bine pentru deszăpezire, în condițiile în careurmează un alt val de ninsori și viscol puternic, fiind emisă de curând o avertizare de cod portocaliu pentru județele Buzău, Brăila, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Prahova, Dâmbovița, Ialomița și Argeș.Așadar, prima recomandare pentru populaţia din zona de sud a țării, respectiv, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Sudul Moldovei, este de a evita circulația în noaptea de duminică spre luniÎn situațiile absolut necesare, recomandăm conducătorilor auto care pleacă la drum să aibă carburant suficient, să aibă o rezervă de apă și hrană, pentru că există riscul apariției unor blocaje în trafic cauzate de viscolul puternic.Atât prefecților, cât și polițiștilor,li s-a solicitat ca prin intermediul primăriilor, să atenționeze proprietarii pensiunilor și ai spațiilor de cazare turistică din zonele montane, asupra condițiilor meteo.
Aceste informații trebuie să ajungă la turiști, astfel încât aceștia să opteze în cunoștință de cauză atunci când vor pleca la drumul de întoarcere spre casă.Prefectul Judeţului Ioan Marinescu le-a cerut tuturor instituţiilor mobilizare exemplară şi să intervină prompt în orice situaţie.Mai mult prefectul Ioan Marinescu a spus că după ora 17:00 în seara zilei de duminică dacă este nevoie drumurile montane să fie închise circulaţiei.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google