JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Un turist din judeţul Sălaj, aflat în dificultate în Masivul Bucegi, a fost sprijinit de jandarmii montani

Autor:

Data: 27 decembrie 2014, 17:19

Astăzi, 27 decembrie a.c., un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Ordine Publică Zănoaga, aflat în patrulare pe traseele montane a intervenit în sprijinul unei persoane care se afla în dificultate în punctul „Belvedere” din Masivul Montan Bucegi.
Bărbatul în vârstă de 54 ani, plecase din localitatea Moroeni, pe DJ 714 Moroeni-Peștera și intenționa să se deplaseze pedestru până la o cabană din zona Zănoaga. La un momentdat, din cauza necunoaşterii traseului şi a epuizării fizice bărbatul a solicitat sprijinul jandarmilor montani.
În urma acțiunii salvatorilor montani de la Postul Zănoaga, bărbatul a fost sprijinit şi transportat în siguranţă până la Zănoaga, în prezent fiind în afara oricărui pericol.
***
Pentru evitarea situaţiilor nedorite cauzate de căderile abundente de zăpadă şi a temperaturilor scăzute, Jandarmeria Montană recomandă cetăţenilor să ţină cont de următoarele:
– să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate şi condiţiilor climaterice locale;
– să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;
– să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;
– să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;
– persoanele amatoare de schi să folosească un echipament adecvat şi să aleagă zona de schi în funcţie de nivelul de pregătire;
– să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;
– să echipeze autoturismele pentru condiţii de iarnă;
– să aibă carburant suficient pentru a rămâne cu motorul pornit, în situaţii de înzăpezire;
– să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane (apelând numărul unic de urgenţă 112), specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.
Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google