JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. La Voineşti, ministrul Agriculturii , Daniel Constantin  a vorbit despre amnistia fiscală, un sprijin  pentru pomicultorii  loviţi de calamităţi.

Autor:

Data: 13 noiembrie 2014, 15:51

Ministrul Agriculturii , Daniel Constantin s-a aflat, joi ,13 noiembrie în judeţul Dâmboviţa. Prima oprire a fost la Primăria Voineşti, unde a purtat discuţii cu reprezentanţii formelor asociative şi specialiștii din domeniul agricol, respectiv: pomicultură, zootehnie, piscicultură.

Gazda întâlnirii a fost primarul  comnuei Voineşti, Gabriel Sandu şi preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. Ministrul Agriculturii , Daniel Constantin  a mai fost însoţit de secretarul de stat, George Turtoi, secretarul de stat, Daniel Botănoiu, europarlamentarul Laurenţiu Rebega, secretarul de stat, Cătălin Olteanu, senatorul Leonardo Badea şi deputaul Georgică Dumitru.

Încă de la începutul discuţiei ministrul Agriculturii , Daniel Constantin le-a spus   producătorilor de Valea Dâmboviţei că este o mare onoare şi plăcere să revină la Voineşti după un an şi să-şi prezinte prealizarea promisiunilor dar totodată să plece de la Voineşti cu alte doleanţe ale pomicultorilor  ce urmează a le soluţiona.Anul trecu , la Voineşti producătorii i-au solicitat ministrului Agriculturii să găsească  o soluţie prin care să nu se mai plătească inmpozitul pe norma de venit atâta timp cât culturile le-au fost calamitate.Astăzi, ministrul le-a sus producătorilor de pe Valea Dâmboviţei  că a rezolvat problema prin Legea amnistiei fiscal.  Concret, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale le-a spus producătorii că toţi cei care nu au înregistrat venituri în anul 2013 din cauza calamităţilor vor beneficia de amnistie fiscală pentru impozitul pe norma de venit  .Mai mult ministrul le-a subliniat producătorilor de pe Valea Dâmboviţei că de acum, legislaţia va fi foarte clară: cei care nu au înregistrat venituri nu pot să plătească impozit pe norma de venit.  În replică producătorii de pe Valea Dâmboviţei  i-au spus ministrului că nu au beneficiat de legea amnistiei şi asta datorită  faptului că atunci când au mers la Finanţe Dâmboviţa li s-au închis uşile fără explicaţii concrete.Categoric,ministrul Agriculturii le-a spus producătorilor că nu este poisibil acest lucru şi să ceară sprijinul prefecturii Dâmboviţa şi chiar Consiliului Judeţean Dâmboviţa .Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu le-a spus producătorilor calamitaţi să facă o listă şi să o ducă la CJ pentru a putea cere lămuriri la Finanţe:”Anul trecut aveaţi o problemă şi pe bună dreptate,este vorba despre  impozitul plătit pe norma de venit.Atunci, mulţi dintre dumneavoastră îmi spuneaţi că aţi avut culturile calamitate şi că nu este normal să plătiţi impozit pe norma de venit dacă nu aţi înregistrat niciun venit.V-am promis atunci că o să luîm măsuri.Şi astăzi, la un an de zile  am venit cu legea amnistiei fiscal prin care cei care  calamitaţi nu mai plătesc  norma de venit dacă nu înregistrează venit…”, a declarat Daniel Constantin .Pentru a beneficia de această măsură de sprijin, trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: impozitul a fost stabilit pe bază de norme de venit, pentru producţia agricolă nu au fost încheiate poliţe de asigurare şi producţia a fost calamitată în proporţie de peste 30%.Gradul de calamitate se dovedeşte cu documentul emis de autoritatea competentă, în condiţiile legii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google