JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Şcoală nouă la Pietrari , dar nu o pot folosi.Este al doilea an şcolar când noua şcoală din Pierari nu îşi deschide uşile pentru că autorităţile locole nu cumpără centrală termică

Autor:

Data: 29 octombrie 2014, 21:33

Învaţă  în două schimburi în vechea şcoală şi în grădiniţă, deşi  noul imobil este gata dar îi lipseşte centrală termică, curtea şcolii arată ca după bombardament, iar elevii folosesc o toaletă fără apă curentă şi încălzire. Aşa se desfăşoară procesul de învăţământ în comuna dâmboviţeană Pietrari. Deşi pare greu de imaginat, edilul localităţii spune că prea curând nu va putea da în folosinţă noua şcoală pentru că nu are bani să cumpre centrală termică, chiar dacă în proiectul finanţat din bani eurpeni  autorităţile locale erau obligate să cofinanţeze lucrările, partea locală reprezentând chiar centrala termincă şi amenjarea curţii interioare. Mai mult, edilul aruncă vina pe autorităţile judeţene care , spune el, nu vor să- l sprijine.Este al doilea an şcolar când noua şcoală din comuna Pierari nu îşi deschide uşile pentru cei 250 de elevi din localitate. Clădirea este gata, are mobilier şi calorifere , însă îi lipseşte centrala termică iar curtea este de fapt o groapă imensă unde se strânge apa ori de câte ori plouă puternic: “Clădirea este dotată cu termopane, grupuri sanitare moderne (chiar şi pentru persoanele cu dizabilităţi, mobiliar şcolar, parchet şi calorifere, cu tot cu instalaţiile aferente, dar nu are o centrală termică. Întotdeauna am învăţat în două schimburi, dar erau motive obiective. Acum avem spaţiu dar nu îl putem folosi. Ăsta este singurul motiv. Este problemă pentru al doilea schimb, pentru gimnaziu, când orele se termină la 19.00, pe timp de iarnă. Avem transport şcolar, dar nu asigură decât transportul elevilor care vin de la unităţile comasate”, ne-a spus Elena Tănase, directoarea şcolii.Mai mult, zidurile exeterioare au început deja să se degradeze pentru că în lipsa unei canalizări apa se infiltrează. Clădirea a fost construită printr-un proiect pe fonduri europene şi a costat aproximativ 35 de miliarde de lei dintre care  partea de cofinanţare a autorităţilor locale este de aproximativ 3 miliarde lei, bani  pe care, la vremea implemnetării proiectului şi- au asumat , însă  la această dată primarul spune că nu are de unde să  îi facă rost.Până când autorităţile locale vor găsi o soluţie, elevii se vor  înghesui  în vechea clădire dar şi în gradiniţă , lucru care îi revoltă deopotrivă pe dascăli şi pe părinţi .Nici cu transportul şcolar  autorităţile din Pietrari  nu au stat prea bine, abia după ce presa a sesizat că microbuzul zace nereparat,  iar elevii merg la şcoală cu o dubă de marfă sau chiar cu o caruţă , acestea au reuşit să repare maşina  care transportă elevii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google