Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

478.108 buletine de vot tipărite pentru judeţul Dâmboviţa

Autor:

Data: 28 octombrie 2014, 10:16

Duminică, România iese la vot pentru a-şi alege preşedintele. În Dâmboviţa numărul total de buletine de vot ce au fost tipărite este de 478.108 și vor fi amenajate 432 de secţii de votare.Numărul total al ștampilelor cu mențiunea “VOTAT”: 2160 iar numărul total al timbrelor autocolante: 414.501.Numărul total al ștampilelor de control: 432.000. Numărul de alegători pe judeţ este de 434.127 dintre care dețin cărți de identitate: 376.548 și există şi rezerva de zece la sută de buletine de vot în plus, conform legii. Raportarea prezenţei la vot se face acum de către toate secţiile, pentru a se cunoaşte în timp real prezenţa.Buletinele vor începe să fie distribuite de joi. Graficul de distribuire a buletinelor de vot și a celorlalte materiale către președinții secțiilor de votare : joi, 30 octombrie 2014(Târgoviște), vineri, 31 octombrie 2014(restul localităților) .De asemenea, vineri și sâmbătă se vor face verificări în vederea dotării celor 432 secții de votare din județul Dâmbovița.

Ordinea pe buletinele de vot a celor 14 candidați la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie
Buletinul de vot are forma unui pliant A4: înălțimea unei foi A4, lățimea în funcție de numărul candidaților.Primele patru poziţii pe buletinele de vot pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie vor fi ocupate de candidații formațiunilor politice care au reprezentare în Parlament. Lista continuă cu independenţii şi candidaţii propuşi de partidele neparlamentare. Iată ce a rezultat în urma tragerii la sorţi:
1.Kelemen Hunor (Uniunea Democrată Maghiară din România), 2. Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL), 3. Cristian Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu), 4. Victor Viorel Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), 5. William Gabriel Brînză (Partidul Ecologist Român), 6. Elena Gabriela Udrea (Partidul Mişcarea Populară), 7. Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo), 8. Teodor-Viorel Meleşcanu (independent), 9. Gheorghe Funar (independent), 10. Szilagyi Zsolt (Partidului Popular Maghiar din Transilvania), 11. Monica Luisa Macovei (independent), 12. Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), 13. Călin Popescu Tăriceanu (independent), 14. Corneliu Vadim Tudor (Partidul România Mare).
Spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2009, va fi permisă exercitarea votului de către persoanele care nu se află în localitatea de domiciliu, după ce Legea 370/2004 a fost amendată anul acesta de către Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă. Astfel, ase prevede acum că ”alegătorii care în ziua votării se află în altă comună, oraş sau municipiu decât cel de domiciliu îşi pot exercita dreptul de vot la orice secţie de votare, după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin”.Alegerile pentru Preşedintele României vor avea loc duminică, 2 noiembrie 2014.Votarea începe la ora 7.00, ora locală, şi se desfăşoară până la ora 21.00, ora locală, când secţia de votare se închide.Persoanele care la ora 21.00 se află în sala în care se votează pot să-şi exercite dreptul de vot. Accesul alegătorilor în sala de vot are loc în serii corespunzătoare numărului cabinelor. CINE are drept de vot?
Cetăţenii români care au vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv şi care nu au drepturile electorale interzise.În cazul în care va fi organizat un al doilea tur de scrutin, cetăţenii români care împlinesc vârsta de 18 ani întrcele două tururi, inclusiv în ziua alegerilor, îşi pot exercita dreptul de vot la cel de-al doilea tur de scrutin.Nu au drept de vot debilii şi alienaţii mintal puşi sub interdicţie şi persoanele care sunt condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.Alegătorul care, din motive temeinice, constatate de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, nu poate să voteze singur, are dreptul să cheme în cabina de votare un însoţitor ales de el, pentru a-l ajuta, care nu poate fi din rândul persoanelor acreditate, al membrilor biroului electoral al secţiei de votare sau al candidaţilor
Important!
Fiecare alegător îşi exprimă votul personal. Exercitarea votului în numele altui alegător este interzisă. Votul exercitat în cadrul alegerilor este secret. Orice control asupra modului în care votează un alegător este interzis.Participarea cetăţenilor la alegeri se face pe baza liberului consimţământ al acestora. Nimeni nu are dreptul de a exercita presiuni asupra unui alegător pentru a-l determina pe acesta să participe sau să nu participe la alegeri.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google