JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Persoanele care vin în România din zonele africane afectate de Ebola, monitorizate de DSP până la 21 de zile

Autor:

Data: 20 octombrie 2014, 21:34

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu a făcut o vizită în Dâmbovița, iar la întâlnirea cu presa  a vorbit şi despre monitorizarea Ebola.În România, la ora actuală, nu există niciun motiv de panică, în ceea ce privește epidemia de Ebola și totodată nu se pune problema izolării de  țările africane sau închiderea granițelor. Într-adevăr, situația în Africa este o situație extrem de gravă și necesită o intervenție mondială, în acest sens, pentru a limita răspândirea și a redresa situația. Este pentru prima dată când atâtea țări sunt afectate simultan și, bineînțeles, este pentru prima dată când intră în capitalele țărilor respective, o boală specifică zonelor izolate, și acest lucru face ca reacția mondială să trebuiască să fie extrem de bine coordonată. Omul devine contagios numai după ce apar simptomele. Întrebat, însă, despre numărul celor monitorizați, ministrul Sănătății a afirmat că este apropiat de cel relatat în presă:” Monitorizarea Ebola merge în continuare înainte, respectăm toate procedurile. Sunt toți cei care vin din zona de focar, intră sub monitorizare. Am văzut tot felul de știri de genul acesta, nu confundați suspecții cu cei monitorizați. E o diferență foarte mare și atunci când dați informația către public să dați informația corectă”, a declarat ministrul Sănătății.Avem o cifră exactă a celor monitorizați. Nu am vrut să o comunicăm, deși ați aflat-o și deși i-ați tot întrebat pe medici, ceea ce spuneți dumneavoastră este aproape de realitate, dar nu vrem să se creeze, nu știu, o anumită isterie în a-i monitoriza și dumneavoastră. Lăsați să îi monitorizeze doar Direcțiile de Sănătate Publică. Noi vă vom informa imediat, dacă situația se schimbă. În momentul de față nu avem astfel de informații”, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Boala virală Ebola sau febra hemoragică Ebola este o boală infecțioasă virală severă, cu o rată de letalitate de până la 90% la om (cea mai mare mortalitate într-o boală infecțioasă, cu excepția rabiei), care survine în focare epidemice în Africa Centrală și Africa de Vest și este provocată de virusul Ebola (Ebolavirus). Se presupune că liliecii frugivori din familie Pteropodidae sunt gazdele naturale ale virusului Ebola. Virusul Ebola este introdus în populația umană după un contact strâns cu sângele, secrețiile, organele sau fluidele biologice ale animalelor infectate: cimpanzei, gorile, lilieci frugivori, antilope de pădure și porci spinoși. Boala apoi se propagă în comunități prin transmitere interumană, ca urmare a contactului direct (piele lezată sau mucoase) cu sângele, organele, secrețiile sau lichidele biologice (urina, saliva etc.) ale persoanelor infectate, sau prin contact indirect prin intermediul mediilor contaminate cu aceste lichide. Ritualurile funerare în care rudele și prietenii celor decedați se află în contact direct cu corpul decedatului pot juca, de asemenea, un rol în transmiterea virusului Ebola. Virusul Ebola a fost identificat pentru prima dată în 1976, în doua focare simultane în Nzara (Sudan) și Yambuku (Republica Democrată Congo). Yambuku este situat în apropiere de râul Ebola, de unde vine numele bolii. Perioada de incubație este în medie de 8 zile, cu extreme de 2-21 de zile. Debutul bolii este brusc, cu febră mare, frison, cefalee, mialgii, anorexie, asociată cu erupții cutanate (exantem). În următoarele 2-3 zile se adaugă greață, vome, diaree, faringită și fenomene hemoragice: hematemeză, melenă, echimoze și peteșii. Sunt afectate funcțiile renale și hepatice. Apar și tulburări nervoase, prostrație, anxietate, confuzie, pierderi de memorie, instabilitate. Moartea survine la 6-9 zile de la debut, prin șoc, hipovolemie și hemoragii extinse generalizate.Rata de letalitate este estimată a fi intre 50-90%, cu mici diferențe în funcție de speciile de virus Ebola. În epidemia de febra hemoragică Ebola din Africa din 2014, până în 12 octombrie 2014 s-au înregistrat 8997 cazuri de îmbolnăviri, din care 4493 decese. Pe 30 septembrie 2014 a fost diagnosticat primul caz de infectare cu virusul Ebola în Statele Unite, pacientul fiind spitalizat în Texas; bolnavul este un bărbat, care a călătorit în Liberia. Fără intervenții suplimentare sau modificări a comportamentului comunităților băștinașe, CDC estimează că până la 20 ianuarie 2015, va exista un total de aproximativ 550.000 de cazuri de febră hemoragică Ebola în Liberia și Sierra Leone sau 1,4 milioane de cazuri dacă se fac corecții pentru subraportarea cazurilor.Până în prezent, nu există vaccin sau tratament antiviral specific omologat împotriva acestei boli.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google