JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Expoziţia „România – Grădina Europei. Descoperă comorile României”, şi-a deschis porţile la Târgovişte

Autor:

Data: 17 octombrie 2014, 17:46

De vineri , 17 octombrie şi până duminică, 19 octombrie  în PiaţaTricolorului din faţa Prefecturii Dâmboviţa , are loc expoziţia „România – Grădina Europei. Descoperă comorile României”. Evenimentul s-a buvcurat de prezenţa oficialităţilor judeţene şi a parlamentarilor dâmboviţeni.Potrivit organizatorilor, Consiliul Județean Dâmbovița, în parteneriat cu Asociația ”Cele mai frumoase sate din România”, expoziţia ar avea ca scop valorificarea comorilor prea puţin apreciate ale ţării noastre dar şi ale judeţului Dâmboviţa.. Astfel, a fost demarat proiectul „România în miniatură”, care presupune ca fiecare judeţ al ţării să fie reprezentat sub forma unei mese, cu o grafică special concepută, astfel încât orice vizitator să poată identifica uşor obiectivele turistice, culturale, produse-simbol şi personalităţi marcante.Conform organizatorilor evenimentului, „expoziţia este însoţită de evenimentele dedicate promovării valorilor României: destinaţii şi obiective turistice, culturale şi religioase, cele mai frumoase sate din România, tradiţii şi obiceiuri, produse tradiţionale, produse româneşti de marcă (Produs în România)”: ”Mă bucur să mă aflu, astăzi, alături de dumneavoastră la expoziția itinerantă ”România, grădina Europei. Descoperă comorile României”, eveniment pe care avem onoarea de a-l găzdui în orașul nostru, după ce și alte mari orașe (și anume București, Arad și Timișoara) au descoperit – în cadrul aceluiași proiect – destinații și obiective turistice, culturale și religioase, cele mai frumoase sate din România, tradiții și obiceiuri, muzee, sărbători și personalități care arată România așa cum este ea – o țară frumoasă, locuită de oameni capabili și vrednici.

Această inițiativă face parte dintr-un proiect desfășurat de Asociația Cele Mai Frumoase Sate din România (AFSR) și Autoritatea Națională pentru Turism, proiect al cărui obiectiv este cunoașterea, promovarea și valorificarea durabilă a valorilor naționale, România deținând unul dintre cele mai bogate patrimonii culturale și materiale din Europa, o parte din monumentele sau locurile sale fiind incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Inițiativa ASFR este binevenită, iar în calitate de partener în acest proiect, Consiliul Județean Dâmbovița sprijină acest demers și anume expoziția la care participăm astăzi, organizată pe parcursul a 3 zile, expoziție cu o grafică concepută special, astfel încât, vizitatorii să poată afla principalele valori, obiective turistice și culturale importante pentru fiecare județ. Mă bucur că și Județul Dâmbovița se poate mândri cu un bogat patrimoniu cultural și natural. Înzestrat cu unele dintre cele mai frumoase peisaje naturale din România, județul nostru este locul unde tradițiile și obiceiurile străvechi sunt păstrate cu sfințenie. Bucurându-se de forme de relief variate – munte, deal și câmpie, Dâmbovița deține și multe izvoare de cultură națională. Muzeele, bisericile și mănăstirile, rezervațiile naturale fac din Județul Dâmbovița o destinație perfectă pentru turiștii români și străini, un loc unde, la fiecare pas, poți simți pulsul istoriei și culturii.În încheiere, aș dori să le adresez tuturor celor interesați să cunoască și să înțeleagă mai mult despre români și România îndemnul de a vizita Județul Dâmbovița, pentru a descoperi destinații turistice de excepție și comori care fac parte din moștenirea culturală a țării noastre!”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedinte CJ Dâmboviţa.

Proiectul „România – Grădina Europei. Descoperă comorile României” se desfăşoară până la sfârşitul lunii octombrie 2014, în 13 municipii din România, dar şi în afara ţării, adică în Bruxelles, Paris, Madrid şi Roma.
Intrarea la expoziţie este gratuită, de vineri până duminică.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google