JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Fondurile europene accesate prin Grupurile de Acţiune Locală, gură de oxigen pentru localităţile dâmboviţene

Autor:

Data: 19 august 2014, 13:40

Foarte multe primării dâmboviţene sunt înscrise în Grupurile de Acţiune Locală (GAL) şi astfel au reuşit să depună proiecte urmând a fi derulate în perioada următoare.Proiectele întocmite de unităţile administrativ teritoriale vizează asfaltări de drumuri, achiziţionări de utilaje, iluminat public, reabilitări de unităţi de învăţământ şi cămine culturale, construcţii de grădiniţe, până la lucrări de apă şi canalizare, amenajare locuri de joacă şi extindere sedii de primării. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi-a arătat mulţumirea faţă de primarii care s-au implicat şi au reuşit să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea localităţilor şi, implicit, a judeţului prin Grupurile de Acţiune Locală.Însă cu regret şeful judeţului a spus că sunt6 şi edili indiferenţi,lipsiţi de interes pentru dezvoltarea localităţilor pe care le conduc: „Deşi nu este în atribuţia Consiliului Judeţean, din dorinţa de a şti foarte exact cum şi pe cine trebuie să sprijinim cu cote din TVA şi impozitul pe venit, am colectat toate datele din judeţ cu lucrările care urmează a fi realizate în cadrul GAL-urilor în care sunt cuprinse unităţile administrativ-teritoriale. Este îmbucurător că toţi cei care fac parte dintr-un GAL au lucrări publice de executat. Se lucrează pe asfaltări de drumuri de interes local, achiziţii de utilaje care sunt necesare realizării unor lucrări de infrastructură (buldoexcavatoare, tractoare), iluminat public, reabilitări unităţi de învăţământ. Avem câteva lucrări de extindere sedii de primărie şi amenajare de spaţii adiacente, lucrări de reabilitare dispensar medical, avem mai multe reabilitări de cămine culturale, şcoli gimnaziale, avem şi construcţii de grădiniţe. Avem lucrări de canalizare şi apă, locuri de joacă, dotări instituţii de învăţământ cu mobilier şi aparatură modernă şi construcţie teren de minifotbal. Sper ca toţi primarii să acorde atenţie mare perioadei de implementare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Două proiecte pe Măsura 3.2.2,la Voineşti , prin intermediul GAL (Grupul de Acţiune Locală) Valea Ialomiţei

Pe Măsura 3.2.2, autorităţile locale din Voineşti au reusit să atragă prin intermediul GAL (Grupul de Acţiune Locală) Valea Ialomiţei, două proiecte care vor dezvolta o parte din infrastructura rutieră a localităţii. Ambele proiecte au termen de finalizare anul 2014.Este un proiect pe fonduri europene depus pe Măsura 3.2.2. Contactul de finanţare este semnat prin GAL Valea Ialomiţei. Este vorba despre modernizarea prin asfaltare a DCL 167 sat Lunca, pe o lungime de 1,2 km. Valoarea proiectului din GAL este de 74.000 de euro. Valoarea totală a proiectului este de 150.000 euro, urmând ca cei 74.000 de euro să fie suportaţi din bugetul Consiliului local. Un alt proiect din fonduri europene este tot prin GAL Valea Ialomiţei. Este tot prin Măsura 3.2.2 şi este vorba de modernizarea prin asfaltare a străzii Stănculeşti din satul Onceşti. Cu acest proiect tot satul Onceşti va fi asfaltat. Este un proiect la care s-a semnat contractul de finanţare, fiindcă proiectul este conform.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google