JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Investiții în iluminatul public de la Titu. Se montează lămpi cu LED-uri

Autor:

Data: 3 iunie 2014, 10:13

Oraşul Titu a decis să apeleze la noile soluţii de iluminare, care ajută administraţia să facă economii semnificative la factura la energie electrică. Se va moderniza sistemul de iluminat public prin înlocuirea vechilor lămpi cu LED-uri.Această investiţie  se face cu bani numai de la bugetul local şi se ridică la suma de aproximativ 5 miliarde lei vechi. Vor fi montate  1100 de lămpi cu LED-uri,de intensitate diferită, în funcţie de zonă .La acest moment s-a început montarea primelor 600 de lămpi cu LED-uri  urmând ca proiectul să fie finalizat  anul viitor .Viceprimarul oraşului Titu,Vlad Oprea ne-a declarat că  după implementarea acestui proiect beneficiază de o garanţie a lucrării de 5 ani  şi nu se va mai plăti mii de euro pentru mentenanţă aşa cum a făcut   fosta administraţie a oraşului. Pentru eficientizarea funcționării sistemului  cu siguranţa va fi introdus un sistem de telegestiune care va permite aprinderea și stingerea lămpilor în timp util și fără costuri suplimentare.Viceprimarul Vlad Oprea  spune că întreg iluminatul public din oraş va fi unul inteligent în maximum doi ani.

  • Este foarte important să scădem costurile cu iluminatul public. Cu acest sistem, reducerile  la facura de curent ajung la 50% ceea ce în sume efective ar însemna cam 300 de milioane lei vechi lunar„,

spune viceprimarul.
Concret,  prin implementarea acestui proiect, autorităţile din Titu au privit înainte şi au gândit la metode pentru a reduce consumul public de energie electrică.La acest moment, cu vechea reţea de iluminat public  autorităţile din Titu plătesc  factura de electricitate pentru consumul stradal în jur de 700 de milioane lei vechi.După modernizarea iluminatului public prin montarea lămpilor cu LED-uri,autorităţile au făcut un calcul şi susţin că  factura se va reduce la jumătate adică  la 350 de milioane lei vechi.Am apelat la un expert   care ne-a mărturist că lămpile cu LED-uri au un consum cu 60% mai scăzut, adică o lampă cu LED de 119 waţi economiseşte 260 de lei pe an faţă de un bec obişnuit de 250 de waţi.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google