JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Compania de Apă a depistat cauza apei infestate de la Aninoasa.Conducta de apă trecea prin canalizare, apa cu dejecţii infiltrându-se în reţeaua de apă

Autor:

Data: 30 martie 2014, 18:30

După cum ştim  peste o sută de aduţi şi copii au ajuns la spital după ce au consumat apă infestată din reţeaua de apă a comunei Aninoasa.Compania de Apă a reuşit să depisteze cauza problemei.S-a analizat fiecare metru pătrat de la introducerea apei în comuna Aninoasa până când s-a găsit cauza. În zona pasajului de la Aninoasa, unde este şi podul, şi unde este calea ferată, există un sistem de canalizare şi de alimentare cu apă a zonei făcut încă din 1968-1970 de către Petrol, vechea organizare a sistemului din acea perioadă .Acea conductă este o reţea din oţel care trece printr-un canivou de canalizare. Atunci când sistemul a fost depresurizat, a fost posibilă o infiltrare a acestei ape pentru că nivelul apei din canalizare este atât de ridicat încât loveşte cam o treime, uneori şi peste o treime, în conducta de apă. Compania de Apă a luat deja măsuri de modernizare a reţelei în perioada următoare. Ca măsură imediată  s-a luat legătura cu un proiectant astfel încât acea  reţea din metal  pe o distanţă de 300 de metri să fie înlocuită cu o reţea din polietilenă de înaltă densitate şi totodată să treacă pe deasupra pasarelei legându-se în reţeaua modernizată:” În sfârşit am reuşit să ajungem cu săpăturile în zona unde este una din presupusele cauze .Lucrăm şi vom scoate apa după care vom încerca să reparăm conducta.Deja am luat legătura cu un proiectant  şi totodată a fost contactat şi proiectantul pasarelei  pentru obţinerea avizului de supratraversare cu conducta de apă .Această conductă care ne-a creat probleme, crează şi poate crea  oricând  problem  dacă nu se va renunţa la ea .Vom înlocui tronsonul de 300 de metri urcând cu ea pe pasarelă în aşa fel încât să ocolim această zonă care este foarte complicată din punct de vedere al reţelelor subterane, este o zonă  petrolieră  unde există foarte multe reţele de canalizare nerevendicate de nimeni .În toată zona asta am făcut investigaţii şi am ajuns la concluzia  că reţeaua de canalizare  pe care o vedeţi nu era racordată spre staţia de eupurare .Am reuşit să facem racordul , canalizarea a fost golită şi acum rezolvăm şi problema conductei de apă.Din punctual meu de vedere în proporţie de 99 % pentru că nu poţi garanta în totalitate  când vom urca conducta pe pasarele  nu vor mai fi probleme.Facem racordul la noua reţea  şi se va face de către DSP  o expertiză  a apei dând avizul dacă este potabilă sau nu.Mai durează acest lucru”, a afirmat Ioan Ţuţuianu, dir.adjunct CATD. Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a retras , săptamâna trecută, autorizatia sanitară de functionare.  In continuare, localnicii din Aninoasa sunt sfătuiti să nu consume apa de la robinete.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google