JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Claudia Gilia și Emilian Bărbulescu, pe lista PSD-UNPR-PC pentru europarlamentare

Autor:

Data: 24 martie 2014, 11:27

Alianţa electorală PSD-UNPR-PC a depus sâmbătă, la Biroul Electoral Central (BEC), dosarele de candidatură pentru alegerile europarlamentare din 25 mai .Cap de listă este europarlamentarul PSD Corina Creţu. Judeţul Dâmboviţa  are doi candidaţi pe listă însă pe nici unul dintre locurile eligibile ale alianţei : Claudia Gilia, preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD Dâmboviţa, se află pe locul 22, iar Emilian Bărbulescu, de la Hulubeşti, preşedintele Organizaţiei de Pensionari a PSD Dâmboviţa, pe locul 41, ca supleant. Depunerea candidaturilor s-a făcut în prezenţa celor trei preşedinţi ai Alianţei electorale PSD-UNPR-PC, preşedintele PSD Victor Ponta, preşedintele UNPR Gabriel Oprea şi preşedintele PC Daniel Constantin, precum şi a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare. Partidele politice, alianțele politice și cele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale legal constituite și candidații independenți mai pot să-și depună și să-și înregistreze candidaturile pentru alegerile europarlamentare la Biroul Electoral Central până pe 26 martie, ora 24.00. În termen de 24 de ore de la înregistrare, cel mai târziu pe 27 martie, listele de candidați și candidaturile independente sunt aduse la cunoștința publică prin afișare la sediul BEC și la birourile electorale. Până la împlinirea a 45 de zile înainte de data alegerilor, cel mai târziu 10 aprilie, se pot formula contestații privind admiterea sau respingerea candidaturilor. Soluționarea se va face de Tribunalul București, în termen de două  zile. Decizia poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel București, iar cel mai târziu la 15 aprilie CAB se pronunță prin decizie definitivă.Cel mai târziu la 16 aprilie candidaturile pentru PE rămân definitive. Campania electorală va începe la data de 25 aprilie şi se va încheia pe 24 mai, la ora 7:00. Procesul electoral se va desfăşura în ziua de 25 mai, în intervalul orar 7:00-21:00.
Alianţa PSD-PC-UNPR ar putea câştiga alegerile europarlamentare cu un scor zdrobitor
Un sondaj INSCOP arată că alianţa PSD-PC-UNPR ar câştiga alegerile europarlamentare cu un scop zdrobitor (40,4%), dublu faţă de următorul partid clasat, PNL (17,6%). Ultima treaptă a podiumului ar fi ocupată de PDL (13,7%). Pe de altă parte, cele mai importante calităţi pe care trebuie să le aibă europarlamentarii sunt: cunoaşterea unor limbi străine (93,7% consideră acest lucru important şi foarte important), să aibă studii potrivite (92,4%) şi să aibă experienţă politică (86,5% cred că acest lucru este important şi foarte important).Pentru 67,1% dintre respondenţi este important şi foarte important ca viitorii europarlamentari să fie cunoscuţi în Europa, în timp ce 44,4% consideră că este important şi foarte important ca europarlamentarii să fie noi în politică.
Au început înscrierile pentru preşedinţii sau locţiitorii secţiilor de votarePreşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi până cel târziu pe data de 15 mai. Conform art. 9, alin. 5 din H.G.R. 103/2014 indemnizaţia preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare va fi de 85 lei pe zi, dar nu mai mult de cinci zile. Aceştia nu pot avea apartenenţă politică şi nu pot fi soţ/soţie ori rude până la gradul IV inclusiv cu niciunul dintre candidaţi. Înscrierile se pot face până la data de 15 aprilie .Prin  Hotărârea Guvernului României cu nr. 79/2014 s-a stabilit ziua de duminică, 25 mai 2014, ca dată a alegerilor pentru desemnarea membrilor din România în Parlamentul European. Având în vedere H.G.R. nr. 80/2014 privind aprobarea programului calendaristic al acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, precum şi prevederile art. 29 din Legea 33/2007 cu modificările şi completările ulterioare, Prefectul împreună cu Preşedintele Tribunalului  întocmesc lista cu juriştii care vor participa la tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţul Dâmboviţa .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google