JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Exproprierile din zona Padina o povară financiară pentru CJ Dâmboviţa

Autor:

Data: 10 februarie 2014, 13:52

În anul 2011, fosta conducere a CJ Dâmboviţa a pornit o acţiune de expropriere a unor terenuri din zona montană pentru construcţia celor două pârtii de schi, Cocora Padina cu o lungime de 2,6 kilometri şi Cocora Peştera cu o lungime de 1.9 kilometri. Pârtiile au o lăţime între 30 şi 50 de metri.Însă, acestor exproprieri abia în 2014 le-a venit termenul de plată şi aşa că actuala conducere de la CJ Dâmboviţa este de serviciu la făcut plăţi . Proprietarii de terenuri din zona montană au fost se pare nemulţumiţi de banii încasaţi în urma exproprierilor, aşa că au intentat procese şi au cerut în instanţă bani mai mulţi.Lucru care au şi reuşit. La momentul acesta CJ are de plată 888.649 de lei şi 100.416 euro.Mai sunt încă patru litigii pe rolul instanţelor de judecată şi probabil că la aceste sume se vor mai adăuga câteva miliarde de lei vechi pentru că sunt suprafeţe mari. Preţul oferit în 2011 de Consiliul Judeţean a fost 0,13 euro pe metrul pătrat. Judecătorii au stabilit însă preţuri de până la 25 de euro pe metrul pătrat. Mai grav este însă că banii pentru exproprieri trebuie achitaţi deşi nu avem nici pârtii de schi în Bucegi şi nici investitori interesaţi în momentul de faţă de un asemenea proiect.

Exproprieri făcute fără studiul de fezabilitate al proiectului
Se pare că proiectul construirii pârtiilor de schi pe timp de criză,nu a fost decât o poveste frumoasă şi doar atât. S-au investit bani într-un studiu de fezabilitate neconform, care a fost imediat respins de Institutul de Cercetări în Turism, subordonat Ministerului Turismului şi care dă avizul final în cazul acestor proiecte. Aşadar, proiectul este practic blocat, iar acum preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu, caută soluţii de revizuire a acestuia, dar mai ales de finanţare a proiectului, pentru că un lucru este cert: CJ nu are bani pentru o asemenea investiţie.Pârtiile de schi în zona Padina-Peștera cu siguranță ar aduce un plus de turiști în zonă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google