JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Şapte bebelusi şi doi adolescenţi bolnavi abandonaţi de familii, în ultimele trei luni, în spitalele din Dâmboviţa

Autor:

Data: 13 ianuarie 2014, 10:07

Nouă copii,şapte bebelusi şi doi adolescenţi bolnavi au fost abandonaţi de familii, în ultimele trei luni, în spitalele din judeţul Dâmboviţa, aceştia fiind preluaţi în sistemul de protecţie de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.Şapte dintre cei în cauzăau fost lăsaţi în spital încă de la naştere, mamele motivând fie lipsa posibilităţii de a-i creşte, fie refuzul taţilor de a-i accepta,iar în prezent sunt îngrijiţi de asistenţi maternali profesionişti. Reprezentantii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa spun că în ultimele trei luni ale anului 2013 au fost două cazuri de adolescenţi unul de 13,celălat de 14 ani abandonaţi pe motiv că sunt bolnavi, familiile acestora invocând faptul că nu mai pot avea grijă de ei. Copiii suferă de epilepsie şi tulburări de comportament si au fost preluaţi în centre de îngrijire pentru persoane cu handicap sever,unde familiile îi vizitează periodic.Alţi sapte copii,abandonaţi la naştere în spital sunt acum îngrijiţi de asistenţi maternali profesionişti. In judeţul Dâmboviţa sunt în acest moment peste 1.300 de copii abandonaţi de părinţi care sunt ingrijiţi de asistenţi maternali profesionişti,rude sau în centre de tip rezidenţial. Astfel, în cazul a 1.105 micuţi ,Protectia Copilului a decis plasament de tip familial, 630 fiind crescuţi de 331 de asistenţi maternali profesionişti,iar 475 de au fost preluaţi de rude,în timp ce 232 de copii,majoritatea cu vârste mari sunt acum în centrele de tip rezidenţial ale Protectiei Copilului si ale ONG-urilor de profil.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google