JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON la 14 ani de arhipăstorire la Târgovişte

Autor:

Data: 30 decembrie 2013, 10:07

Joi, 26 decembrie 2013, s-au desfăşurat la Târgovişte , ceremoniile aniversare dedicate împlinirii a 14 ani de arhipãstorire a Înaltpreasfinţitului Pãrinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, pe scaunul vlădicesc de la Târgovişte.
Acest important eveniment eclezial a debutat, la Catedrala din Târgovişte, cu Sfânta Liturghie, prilej cu care a fost hirotonit întru preot tânărul diacon Ionuț Adrian Pârvulescu, pe seama Parohiei Ghergani, Protoieria Titu, şi slujba de Te Deum, în prezenţa părinţilor consilieri de la Centrul Eparhial , a părinţilor protopopi, a profesorilor de la şcolile de teologie din Eparhie, a unor stareţi şi stareţe, a unui mare sobor de preoţi şi diaconi, a domnului Adrian ŢUŢUIANU, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi a domnului Gabriel BORIGA, Primarul Municipiului Târgovişte (ambii elogiind personalitatea Ierarhului nostru, în discursurile lor), dar şi a altor oficialităţi locale, precum şi a numeroşi credincioşi.
A urmat, apoi, recepţia aniversară, la Reşedinţa Mitropolitană, în Aula “Sf. Voievod Neagoe Basarab”, la care au participat preoți din protoieriile Eparhiei, monahi și monahii, cadrele didactice de la cele două școli teologice, Corala Catedralei Mitropolitane şi Corala Preoţilor din Arhiepiscopia Târgoviştei, oferind un scurt concert de colinde Înaltpreasfinţiei Sale, ca dar muzical special.
În numele preoţilor şi credincioşilor din Eparhia noastră, cuvântul de felicitare a fost rostit de către P.C. Pr. dr. Mihai STAN, directorul Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte, la Catedrală , iar, la Reşedinţă , de către P.C. Pr. Oprea GUGU, Preşedintele Consistoriului Eparhial.
În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte NIFON a evidenţiat, atât la Catedrală , cât şi la Reşedinţa Mitropolitană , semnificaţiile teologice profunde ale Naşterii Domnului şi rolul deosebit al Sfintei Fecioare Maria în istoria mântuirii noastre, acesta fiind şi semnificaţia aşezării sărbătorii de azi, dedicate Maicii Domnului, imediat după Crăciun. Naşterea Domnului trebuie să ne dăruiască, de fiecare dată, un imbold misionar de a vesti, cu forţă şi cât mai adecvat timpurilor noastre, mesajul de iubire şi milostivire al Evangheliei lui Hristos.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google