JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Drumarii de la SDN Târgovişte pregătiţi să dea piept cu ninsorile

Autor:

Data: 20 noiembrie 2013, 12:35

Căderile de zăpadă şi viscolele ce se vor abate asupra judeţului Dâmboviţ în această iarnă ne vor găsi, cu siguranţă, mai bine pregătiţi. Secţia Drumuri Naţionale Târgovişte este pregătită să intervină în cazul în care zăpada se va aşterne pe neaş­teptate în zonă. Sunt asigurările date de şeful Secţiei Drumuri Naţionale de la Târgovişte, domnul Ilarie Ceparu   care ne-a declarat că instituţia pe care o reprezintă este pregătită pentru a face faţă primului val de ninsori. Serviciul de deszăpezire a drumurilor naţionale  a fost câştigat prin licitaţie de o firmă, care va urma să intervină pe 261 de kilometri de şosea de pe raza judeţului Dâmboviţa.Secţia Drumuri Naţionale Târgovişte  are pregătite  deja cele şase baze de deszăpezire ,cinci utilaje proprii la care se vor adăuga alte 38 de utilaje  cu care se va interveni pe drumurile naţionale .Momentan în depozitele SDN Târgovişte există cantităţi însemnate de material antiderapant , sare în procent  de 23 % şi nisip în procent de 37% din necesarul pentru această campanie de deszăpezire . În cazul carburanţilor, există un necesar pentru 14 zile de deszăpezire .  Semnalizarea de iarnă s-a  montat pe toate drumurile.

În Dâmboviţa au fost şi vor fi montate parazăpezi pe DN 71şi DN 7

 Experienţa iernilor trecute pare să le fi dat o lecţie drumarilor. În judeţul Dâmboviţa, pe Drumul Naţional 71 Bâldana –Târgovişte  şi DN 7 Titu-Găeşti s-au montat în proporţie de 36% parazăpezi pe porţiunile de drum unde în fiecare iarnă nămeţii blochează traficul. Drumul Naţional 71 este un coşmar alb pentru şoferi, în fiecare iarnă. S-a întâmplat ca unii să stea blocaţi chiar şi câteva ore bune  în nămeţii de pe carosabil:„ În general, se montează parazăpezile după terminarea activităţilor agricole, aşa spune şi normativul, deci începând cu 1 decembrie. Se poate discuta şi mai repede, dar în funcţie şi de vreme şi în funcţie de cum îşi termină activitatea agricolă proprietarii din zonă, om continua montarea de parazăpezi .Se folosesc materiale noi, care nu dau tentaţia celor din zonă să le fure, să le valorifice. Începând cu acest an se folosesc aceste panouri din material plastic”, a declarat Ilarie Ceparu, director al Secţiei de Drumuri Naţionale din Târgovişte. Potrivit meteorologilor pericolul începe, să spunem  aşa, după data de 20 noiembrie. La acest moment, Instituţia Prefectului verifică şi existenţa stocurilor de materiale şi a utilajelor menţionate în rapoartele înaintate de Secţia de Drumuri Naţionale ce activează pe raza judeţului Dâmboviţa.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google