JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Noi investiţii la Moroeni. Grădiniţă modernizată din sponsorizări şi Bază sportivă prin asociere CJ Dâmboviţa şi CL Moroeni

Autor:

Data: 20 octombrie 2013, 13:30

La Moroeni , investiţiile continuă, în pofida vremurilor grele şi a fondurilor tot mai mici. Autorităţile locale şi cele judeţene depun, în mod constant, eforturi pentru realizarea unor noi lucrări ce contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă  pentru cetăţeni .Ieri  , 20 octombrie preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu împreună cu edilul localităţii  a inagurat Grădiniţa din satul Glod şi Baza Sportivă din Moroeni.
Grădiniţă modernizată din sponsorizări
Graţie unei sponsorizãri în valoare de 50.000 de euro, Grădiniţa din satul Glod, comuna Moroeni a fost modernizată şi extinsă .Relaţiile de bună colaborare între autorităţile locale din Moroeni şi un cetăţean din Danemarca  , care  are pe raza localităţii o  proprietate constând în pădure au dat roade şi se pare că vor da în continuare. Astfel, cetăţeanul  din Danemarca  , a decis să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă  pentru copiii din satul Glod şi a sponsorizat reabilitarea şi modernizarea grădiniţei:“Printr-o sponsorizare , în valoare de 50.000 de euro de la un cetăţean din Danemarca  am modernizat Grădiniţa din Glod ”, a declarat edilul Mihai Moraru .Preşcolarii din Glod  acum sunt  primiţi într-o clădire modernă, dotată conform standardelor europene.
 
Bază sportivă prin asociere CJ Dâmboviţa şi CL Moroeni .
Sărbătoare mare şi pentru iubitorii fotbalului din Moroeni , după ce ieri  ,20 septembrie  aleşii din comună , dar şi invitaţii lor, preşedintele CJ Dâmboviţa şi parlamentari  au tăiat panglica noii baze sportive din localitate. După eforturi susţinute, autorităţile locale  de acum au reuşit să finalizeze investiţia ce a costat peste 200.000 de euro , şi  a fost realizată în asociere CJ Dâmboviţa şi CL Moroeni .Contribuţia Consiliului Local Moroeni este de 20 % iar a CJ de 80%. După ce s-a inaugurat baza sportivă din localitate, oficialităţile nu s-au dat în lături şi au făcut  o demonstraţie fotbalistică.Au tras la poartă de la 11 metri deputatul Ionuţ Săvoiu, senatorul Leonardo Badea şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.Adrian Ţuţuianu a reuşit să înscrie trei goluri de senzaţie, dar  ca în orice meserie există un risc şi a luat şi o căzătură când a încercat să-şi arate măiestria la dribling.  Ţuţuianu,Săvoiu şi Calcan , au arătat că pot apăra în poartă în trio, şi tot au luat gol.
Focul lui Sâmedru, cu o săptămână mai devreme la Moroeni
Cu mici diferențe de la o localitate la alta, focul de Sfântul Dumitru se aprinde invariabil, obiceiul adunând sate întregi în jurul flăcărilor care marchează încheierea anotimpului recoltelor . Focul lui Sâmedru, ceremonialul nocturn de înnoire a timpului calendaristic este un adevărat Revelion sătesc, cu multiple semnificaţii, ce are loc în noaptea de 25 spre 26 octombrie. De exemplu,ieri  , duminică,20  octombrie, toată suflarea comunei Moroeni s-a adunat la Focul lui Sâmedru ,cu o săptămână mai devreme .Focul marchează sfârșitul toamnei și începutul iernii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google