Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Noi investiţii la Moroeni. Grădiniţă modernizată din sponsorizări şi Bază sportivă prin asociere CJ Dâmboviţa şi CL Moroeni

Autor:

Data: 20 octombrie 2013, 13:30

La Moroeni , investiţiile continuă, în pofida vremurilor grele şi a fondurilor tot mai mici. Autorităţile locale şi cele judeţene depun, în mod constant, eforturi pentru realizarea unor noi lucrări ce contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă  pentru cetăţeni .Ieri  , 20 octombrie preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu împreună cu edilul localităţii  a inagurat Grădiniţa din satul Glod şi Baza Sportivă din Moroeni.
Grădiniţă modernizată din sponsorizări
Graţie unei sponsorizãri în valoare de 50.000 de euro, Grădiniţa din satul Glod, comuna Moroeni a fost modernizată şi extinsă .Relaţiile de bună colaborare între autorităţile locale din Moroeni şi un cetăţean din Danemarca  , care  are pe raza localităţii o  proprietate constând în pădure au dat roade şi se pare că vor da în continuare. Astfel, cetăţeanul  din Danemarca  , a decis să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă  pentru copiii din satul Glod şi a sponsorizat reabilitarea şi modernizarea grădiniţei:“Printr-o sponsorizare , în valoare de 50.000 de euro de la un cetăţean din Danemarca  am modernizat Grădiniţa din Glod ”, a declarat edilul Mihai Moraru .Preşcolarii din Glod  acum sunt  primiţi într-o clădire modernă, dotată conform standardelor europene.
 
Bază sportivă prin asociere CJ Dâmboviţa şi CL Moroeni .
Sărbătoare mare şi pentru iubitorii fotbalului din Moroeni , după ce ieri  ,20 septembrie  aleşii din comună , dar şi invitaţii lor, preşedintele CJ Dâmboviţa şi parlamentari  au tăiat panglica noii baze sportive din localitate. După eforturi susţinute, autorităţile locale  de acum au reuşit să finalizeze investiţia ce a costat peste 200.000 de euro , şi  a fost realizată în asociere CJ Dâmboviţa şi CL Moroeni .Contribuţia Consiliului Local Moroeni este de 20 % iar a CJ de 80%. După ce s-a inaugurat baza sportivă din localitate, oficialităţile nu s-au dat în lături şi au făcut  o demonstraţie fotbalistică.Au tras la poartă de la 11 metri deputatul Ionuţ Săvoiu, senatorul Leonardo Badea şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.Adrian Ţuţuianu a reuşit să înscrie trei goluri de senzaţie, dar  ca în orice meserie există un risc şi a luat şi o căzătură când a încercat să-şi arate măiestria la dribling.  Ţuţuianu,Săvoiu şi Calcan , au arătat că pot apăra în poartă în trio, şi tot au luat gol.
Focul lui Sâmedru, cu o săptămână mai devreme la Moroeni
Cu mici diferențe de la o localitate la alta, focul de Sfântul Dumitru se aprinde invariabil, obiceiul adunând sate întregi în jurul flăcărilor care marchează încheierea anotimpului recoltelor . Focul lui Sâmedru, ceremonialul nocturn de înnoire a timpului calendaristic este un adevărat Revelion sătesc, cu multiple semnificaţii, ce are loc în noaptea de 25 spre 26 octombrie. De exemplu,ieri  , duminică,20  octombrie, toată suflarea comunei Moroeni s-a adunat la Focul lui Sâmedru ,cu o săptămână mai devreme .Focul marchează sfârșitul toamnei și începutul iernii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google