JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Muzeul Comunismului la Târgovişte în cel mai scurt timp

Autor:

Data: 9 august 2013, 12:19

În maximum o lună şi jumătate la Târgovişte va fi inaugurat un muzeu al Comunismului .Autorităţile judeţene au luat decizia de a înfiinţa un muzeu al Comunismului în clădirea de la fosta unitate militară de lângă Gara Târgovişte, unde au fost împuşcaţi în anul 1989 soţii Ceauşescu.Deja se lucrează intens cu angajaţii de la Complexul Muzeal „Curtea Domnească” la reabilitarea clădirii de la stradă, fosta Şcoală de cavalerie, care este o clădire istorică importantă.Stadiul lucrărilor este permanent verificate de reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa.Aşa cum am spus acest muzeu al Comunismului trebuie să fie gata undeva la începutul lunii septembrie pentru că deja o serie de grupuri de turisti străini şi-au anunţat vizita. Va fi refecută inclusiv cămăruţa de detenţie .Au fost recuperate deja cele trei paturi, unul în care a stat plutonierul Paise, pentru că acesta a rămas permanent lângă Nicolae şi Elena Ceauşescu , şi lângă paturile celor doi. De asemenea vizitatorii vor găsi la muzeu şi uniformele militare în care la data de 23 decembrie, comandantul, Andrei Kemenici, a luat decizia să-i deghizeze pe cei doi. După cum ştim i-a îmbrăcat în uniforme militare, pe el în căpitan şi pe ea în soldat, apoi

i-a urcat într-un camion folosit ca punct de comandă mobil şi i-a expediat în zona de instrucţie a unităţii. Totodată în spatele clădirii va fi adus şi TAB-ul în care au fost îmbarcaţi soţii Ceauşescu în seara de 24 decembrie 1989 cu intenţia de fi duşi spre Bucureşti. Aceasta, în urma unor decizii controversate şi disperate luate de Kemenici, care credea că unitatea va fi atacată.Reamenajat va fi şi biroul comandantului unităţii, Andrei Kemenici unde s-a consumat vizita medicală a soţilor Ceauşescu.Apoi, biroul Organizare-Mobilizare unde s-a desfăşurat procesul iar cel mai important punct al muzeului va fi peretele corpului de gardă unde au fost executaţi Elena şi Nicolae Ceuşescu .Vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, Ioan Marinescu ne-a declarat că acest muzeu face parte din istoria poporului român şi trebuie valorificat la adevărata lui valoare.Costurile de reabilitare sunt minime atâta timp cât se lucrează cu angajaţii de la Complexul Muzeal „Curtea Domnească”.Un sprijin real a acordat şi Jandarmeria Dâmboviţa care a desfăşurat activităţi de igenizare a curţii interioare. Chiar inspectorul şef al IJJ Dâmboviţa, col.Costel Gavrilă a făcut un scurt istoric al clădirii.Autorităţile judeţene speră ca acest muzeu al comunismului să devină un importat obiectiv turistic în judeţul Dâmboviţa.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google