Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Proba scrisă de LIMBA ROMÂNĂ la BACALAUREAT 2013.Vezi subiectele:

Autor:

Data: 1 iulie 2013, 11:51

BacalaureatPeste 162.000 de elevi au participat  astăzi, 1 iulie,  la proba scrisă de LIMBA ROMÂNĂ la BACALAUREAT 2013. Astfel, absolvenţii de clasa a XII-a  care au urmat  cursurile la uman sau pedagogic vor avea la examenul de BAC 2013 subiecte mai dificile decât cei care au făcut un profil real sau filiera tehnologică sau vocaţională, alta decât pedagogică. La proba scrisă de limba română la BAC 2013, elevii au primit trei subiecte notate cu 30 de puncte fiecare. Subiectele la ROMÂNĂ BACALAUREAT 2013 au fost diferite, în funcţie de profilul urmat de elevi. Măsura diferenţierii a fost luată pentru că elevii de la uman/pedagogic  fac mai multe ore de limba şi literarura română decât colegii lor de la profilul real sau tehnologic sau vocaţional, altceva decât pedagogic.Înainte de proba scrisă la română, elevii au susţinut proba orală de competenţe lingvistice în limba română.  Rezultatele finale înregistrate la nivel naţional la această probă orală arată că 94.106 dintre candidaţii de la BAC 2013, adică 62,86%, sunt utilizatori  experimentaţi ai limbii române.
 
Subiectele la proba scrisă de LIMBA ROMÂNĂ la BACALAUREAT 2013.
Elevii au primit la subiectul I un text din George Călinescu „Scrinul negru”. Subiectul a verificat cunoştinţele de vocabular, elevilor cerându-li-se să găsească sinonimele la „mormane” şi ”uzate”. De asemenea, li s-a cerut să facă o expresie cu cuvântul „umăr”La subiectul II, elevii au avut un text în care să argumenteze, în 300 de cuvinte, despre „alegerea unui model în viaţă”.La subiectul III, elevii de la profilul real au primit la română o poezie, la alegere, din lirica lui Tudor Arghezi, Lucian Blaga sau Ion Barbu, şi realizarea unui eseu până la 3000 de cuvinte.
La profilul UMAN. Subiectul 1 – „Accidentul“, de Mihail Sebastian – pe baza acestui text, printre alte cerinţe, elevii au avut de găsit sinonime şi de identificat două cuvinte care să dovedească genul căruia îi aparţine textul.
 
Subiectul 2 – un text argumentativ despre importanţa jurnalului în viaţa unui adolescent. Subiectul 3 – elevii au avut de argumentat simbolismul.
CALENDAR PROBE SCRISE LA BACALAUREAT 2013
1 iulie 2013 –  Limba şi literatura română – proba scrisă
2 iulie 2013 –  Limba şi literatura maternă  proba scrisă
3 iulie 2013 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
5 iulie 2013 – Proba la alegere a profilului şi specializări- proba scrisă
8 iulie 2013 – Afişarea rezultatelor
12 iulie 2013 – Afişarea rezultatelor finale

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google