JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

DOLIU la Mânăstirea Dealu. A trecut la cele veşnice Preacuvioasa Maică Stavrofotă Eufrasia Poiană, fosta stareță a Mânăstirii Dealu din perioada 1960-2005. VIDEO

Autor:

Data: 8 mai 2013, 13:32

eufrasia poiană

Fosta stareţă  a Mănăstirii Dealu, Precuvioasa Maică Eufrasia Poiană a trecut la cele veșnice. Trecerea la cele veșnice a  Precuvioasei Maici Eufrasia Poiană, ce a fost timp de 45 de ani în fruntea  vieţii monahale în Mănăstirea Dealu, a îndoliat lumea  bisericească din judeţ şi chiar  din ţară.După o lungă și grea suferință, a trecut la cele veșnice, Precuvioasa Maică Eufrasia ,fosta stareță a Mânăstirii Dealu din perioada 1960-2005.Maica Eufrasia a slujit pe Dumnezeu și obștea monahală de la Mânăstirea Dealu, ținând aprinsă flacăra credinței străbune, în vremuri de restriște și nu numai, timp de 45 de ani, în credincioșie față de spiritualitatea ortodoxă, în cea mai importantă mânăstire, necropolă voievodală, a Țării Românești.De-a lungul timpului, Maica Eufrasia a publicat diverse studii de spiritualitate monahală și istorie bisericească în reviste din țară și din străinătate, reprezentând monahismul ortodox românesc la diferite congrese, simpozioane, ori întâlniri creștine, ortodoxe și ecumenice.A trecut la cele veşnice ,la vârsta de 89 de ani, pe data de 15 decembrie ar fi împlinit 90 de ani .”Am avut onoarea şi plăcerea să o cunosc pe maica  Stavrofotă Eufrasia.Cunoştea şapte  limbi .În ultimele două zile a fost mai rău şi s-a stins.Până acum două zile mergea însoţită afară .Era bine.Dumnezeu să o odihnească în pace”,a afirmat un bărbat care munceşte la Mănăstirea Dealu.Precuvioasa Maică Eufrasia Poiană a  venit la Mânăstirea Dealu  din obştea Mănăstirii vâlcene Bistriţa, ctitoria Craioveştilor împreună cu monahia Arsenia Opriş,fostă  stareţă a Mănăstirii Viforâta . Slujba de înmormântare va avea loc, vineri, 10 mai ,ora 14:00, la Mânăstirea Dealu.Dumnezeu să o odihnească în pace, așezându-o întru lumina și iubirea Sa!
 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google