JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

De anul viitor taxa de habitat va fi de 16 lei pe gospodărie

Autor:

Data: 9 noiembrie 2012, 12:40

Începând cu anul viitor dâmboviţenii vor plăti taxa de habitat redusă .Acest lucru a fost decis de membrii Consiliului Director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), în cadrul întâlnirii pe care au avut –o în prezenţa preşedintelui ADI şi al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. Decizia a fost aprobată cu majoritate de voturi şi s-a stabilit pentru 2013 o taxă de habitat de 16 lei pe gospodărie, o taxă de 9 lei pentru gospodăriile cu o singură persoană, o taxă de 50 de lei pe instituţie publică, prevăzându-se că unităţile administrativ-teritoriale îşi reglează cuantumul acestei taxe în cadrul alocării bugetare proprii pentru ce este subordonat Consiliului local.Membrii Consiliului Director al Asociaţiei au mai stabilit o cotizaţie suplimentară de 1 leu pentru fiecare unitate administrativ-teritorială şi de 2 lei pentru Consiliul Judeţean. După votul acestor cuantumuri s-a subliniat şi s-a votat încheierea cu SC Supercom a unui act adiţional, prin cares-a stabilit două lucruri: suma de disponibilitate pe anul viitor la 23 miliarde şi, concomitent cu aceasta, schimbarea garanţiei din reţineri succesive în acoperirea garanţiei cu o poliţă de asigurare la o societate de asigurări recunoscută. Consiliul Director al ADI a mai aprobat încheierea unui contract de asistenţă juridică, în ideea realizării unei negocieri „in integrum” a contractului încheiat între CJ Dâmboviţa şi SC Supercom. Au fost nominalizaţi pentru negocieri prof.univ. Gheorghe Gheorghiu şi primarii Dan Iacobuţă (Găeşti), Dănuţ Bădău (Pucioasa) şi Constantin Stroe (Şotânga), alături de directorul economic din CJ Dâmboviţa , Carmen Igescu.
Soluții și pentru stingerea datoriei către Supercom
După cum ştim ADI are datorii destul de mari către SC Supercom SA, operatorul care se ocupă de colectarea şi transportul gunoiului menajer din judeţul Dâmboviţa .Preşedintele, Adrian Ţuţuianu, intenţionează să facă o serie de demersuri la premierul României pentru a încadra datoria Asociaţiei la arierate şi a putea beneficia de prevederile OUG 61/2012, dat fiind faptul că SC SUPERCOM înregistrează datorii la bugetul statului şi s-ar putea aplica astfel principiul compensării.„Încerc zilele acestea să promovez o solicitare către primul-ministru al României, să includem Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, cea cu gunoiul, şi datoriile pe această Asociaţie, în noţiunea de arierat, pentru că dacă ar fi arierat, Supercom are datorii la bugetul de stat, la bugetele locale şi am putea să facem o compensare pe toată suma. Chestiunea asta nu depinde de mine, ci depinde de Ministerul de Finanţe, depinde de Guvernul Ponta, dacă acceptă o interpretare sau o modificare a actului normativ în acest sens”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google