JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Angela Merkel: Procedura de destituire a preşedintelui Băsescu este „inacceptabilă”

Autor:

Data: 9 iulie 2012, 15:34

Merkel a discutat, luni, la telefon cu preşedintele român Traian Băsescu, iar acesta i-a confirmat motivele îngrijorării. „Demersurile Guvernului român al premierului Victor Ponta şi procedura de destituire a preşedintelui Băsescu sunt inacceptabile”, a declarat şi purtărorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, Steffen Seibert.Cancelarul german Angela Merkel a declarat, luni, că statul de drept a fost încălcat „în mod inacceptabil” în România în timpul luptei pentru putere dintre liderii ţării, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax

Merkel a discutat, luni, la telefon cu preşedintele român Traian Băsescu, iar acesta i-a confirmat motivele îngrijorării, a anunţat biroul de presă al Guvernului german.

Valorile comune ale Uniunii Europene se aplică şi României, a subliniat acesta. „Cancelarul consideră inacceptabil ca principiile de bază ale statului de drept să fie încălcate într-o ţară membră a Uniunii Europene”, potrivit unui comunicat al Executivului german.

„Demersurile Guvernului român al premierului Victor Ponta şi procedura de destituire a preşedintelui Băsescu sunt inacceptabile”, a declarat şi purtărorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, Steffen Seibert.

Săptămâna trecută, în doar patru zile, în România au fost schimbate atribuţiile Curţii Constituţionale, a fost revocat Avocatul Poporului, au fost schimbaţi rapid şi controversat preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, a fost depusă şi citită cererea de suspendare a şefului statului şi a fost modificată Legea referendumului, astfel încât preşedintele poate fi demis de 50% plus unu din numărul celor care vin la vot.

Traian Băsescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte, vineri seară, de Parlament, cu 256 de voturi „pentru”. El a atacat decizia la CC, menţionând că face acest lucru pentru a epuiza şi ultima cale de atac.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google