JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Verdict în cazul LEAGĂNULUI UCIGAŞ : 200.000 de euro daune morale şi 20.000 de lei daune materiale ! VIDEO ŞOCANT

Autor:

Data: 28 aprilie 2012, 9:29

Magistraţii dâmboviţeni au dat verdictul în cazul leagănului ucigaş.3 ani cu suspendare, daune morale de 200.000 de euro şi daune materiale de 20.000 de lei. Aceasta este decizia magistraţilor care au deliberat că maistrul Mihai Păunescu ,cel care a amplasat respectivul leagăn este responsabil de tot ce s-a întâmplat .Decizia nu este una definitivă. Ea poate fi atacată la Curtea de apel, în termen de 10 zile.În urmă cu trei ani un băiat de şase ani, a fost strivit de un balansoar, într-un parc situat în centrul oraşului Târgovişte, în spatele fostului Complex Muntenia.Trei copii se dădeau în leagăn. Şi-au făcut vânt prea tare şi, din balans, au căzut. Pentru băieţelul de şase ani impactul a fost fatal. În urma anchetei dispusă la acel moment şi de Primăria Târgovişte, s-a luat hotărârea desfacerii contractului de muncă pentru Mihai Păunescu, maistru în cadrul Direcţiei de Construcţii din subordinea Consiliului Local Târgovişte, fiind considerat principalul responsabil pentru montarea necorespunzătoare a leagănului.Totodată, au fost sancţionaţi cu reducerea salariului de bază şi a indemnizaţiei de conducere pe trei luni cu 10%, Mihai Olaru şi Ionel Constantinescu, directorul, respectiv inginerul-şef al Direcţiei de Construcţii, iar alţi patru muncitori, Dan Stoica, Ion Şerban, Romeo Stanciu şi Alin Stoica au primit sancţiune cu reducere de10% a salariului timp de o lună. Printre cei sancţionaţi se numără şi consilierul George Stan, sancţionat cu reducerea salariului cu 10% pe trei luni.
“Solutie: Hot.În baza art.178 alin.2 Cod penal, condamnă pe inculpatul PM, la pedeapsa de 3 ani închisoare. Potrivit art.71 alin.2 Cod penal se aplică de drept inculpatului şi pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării pe perioada executării pedepsei închisorii, a drepturilor prev.de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a şi lit.b Cod penal.În baza art.81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii, şi potrivit art.82 Cod penal stabileşte termen de încercare pentru inculpat, pe durata a 5 ani socotită începând cu data rămânerii definitive a prezentei. În condiţiile prev.de art.359 alin.2 Cod proc.penală, se va atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.83 Cod penal, iar potrivit art.71 alin.5 Cod penal, se suspendă şi executarea pedepsei accesorii stabilite. Potrivit dispoziţiilor art.14 Cod proc.penală şi art.346 Cod proc.penală combinat cu art.998 şi următoarele din vechiul Cod civil, admite în parte acţiunile civile formulate de părţile civile VPR şi NAS, şi în consecinţă:Obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente SC.M-C-SA Târgovişte (succesoarea legală în drepturi şi obligaţii a fostei DCEG) la plata către partea civilă NAS, a sumei de 10.000 lei daune materiale şi a sumei de 100.000 euro (în echivalent lei la data plăţii), cu titlu de daune morale. Obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente SC.M-C-SA T (succesoarea legală în drepturi şi obligaţii a fostei DCEG) la plata către partea civilă VPR, a sumei de 10.000 lei daune materiale şi a sumei de 100.000 euro (în echivalent lei la data plăţii), cu titlu de daune morale. În baza art.191 Cod proc.penală obligă pe inculpat în solidar cu partea responsabilă civilmente SC.MC-SA Târgovişte, la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 1.250 lei. În baza art.193 Cod proc.penală obligă pe inculpat şi la plata cheltuielilor judiciare către partea civilă NAS în sumă de 1.500 lei (reprezentând onorariu apărător ales – conform chitanţei nr.2/17.04.2010 – avocat IG). Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi 27 aprilie 2012.”

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google