JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Să nu ajungem de la bal la spital !

Autor:

Data: 22 decembrie 2011, 20:20

Oamenii obişnuiesc să aibă mese copioase în de sărbători şi aici este marea problemă. Medicii spun că aveţi voie să consumaţi sarmale, caltaboş şi cozonaci, dar în cantităţi mici.În mod normal, dieta persoanelor care suferă de diabet sau de obezitate este restrictivă, însă în ziua de Crăciun, medicii spun că puteţi face câteva abateri. Dacă vă plac caltaboşii, friptura de porc, sarmalele şi cozonacul, le puteţi consuma, dar în cantităţi mici. O altă recomandare este să încercaţi să nu preparaţi mâncarea doar cu carne de porc, ci să folosiţi un amestec cu carne de curcan sau de porc. Spre exemplu, răcitura poate fi făcută din carne de curcan, iar sarmalele pot fi preparate cu carne de vită şi porc. „Masa trebuie asezonată cu salate, pentru că saţietatea apare mai repede. În plus, când mâncăm alimente foarte bogate în lipide, trebuie să aducem şi furnizori de glucide curate, precum fructe şi legumeLa desert, sunt recomandate fructe şi legume sau o felie de cozonac în loc de prăjituri cu siropuri şi creme. Masa de Crăciun e bine să fie urmată de o plimbare, pentru că mişcarea scade glicemia şi ajută digestia.Spirtoasele nu sunt recomandate nici persoanelor cu diabet, nici obezilor, dar ei pot bea un pahar cu vin în ziua de Crăciun. Mesele bogate în grăsimi combinate cu alcoolul pot cauza pancreatite acute. „Cei cu dislipidemie necontrolată prin tratament şi care asezonează cu mult alcool masa de Crăciun riscă să facă pancreatită acută ce poate cauza mari neplăceri“, avertizează medicul.Medicul mai spune că cei care care fac abuzuri de Sărbători sunt cei care nu respectă dieta nici în celelalte perioade ale anului. „În general, gradul de responsabilitate a pacienţilor a mai crescut. Nu se mai umple aşa mult spitalul cu oameni care au exagerat cu mâncarea. Oamenii ştiu că tot ei vor suferi dacă exagerează.

Vezi AICI reţete de Crăciun

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google